• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mahşerin Atlıları FİLİZ ÖZKOL

Mahşerin Atlıları

filizozkol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.04.2018, 00:00

Dünyanın son siyaset durumu atağa kalkmış durumda.
Amerika yanında İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye üzerinde yaptıkları saldırının arkası acaba gelecek mi?
Tabii Trump'ın kendi halkı üzerinde puan kaybetmesini bir şekilde kapatması gerekiyordu.
Türkiye bu konuda dengeli davranıp geriden bakmakla çok önemli bir davranış gösterdi. Amerikan halkı diye bir şey yok aslında.
Birçok milletin karışımdan meydana gelmiş, geleceklerini teknoloji iktidarlığı üzerinde kurmuş bir topluluk var. Bir de Müslümanlık düşmanlığı eklenince yanlarına Fransa ve İngiltere'yi almaları son derece normaldi. Daha derine inersek altından İsrail lobisi de patlayabilir ama her zaman geride kalan ve dünyayı içten yöneten bir millet oldukları için yine perde arakasında kaldılar.
İşin dinsel anlamında ve başka yönünden bakarsak Musevilik ve HIristiyanlıkta kendi aralarında birbirlerine çok da sevimli değiller ama karşılarında Müslümanlık olunca düşmanlar birden dost olabiliyorlar.
Diğer yönden Amerikan ticaretinin köşe başlarında İsrailliler var.
Son dönemin topun ağzındaki ülke haline gelen Suriye'nin halkın üzerinde kimyasal silah kullanmayı neden göstermesinin altındaki başka tuhaflıklar var. Müslümanlığı yok etmeye çalışan acımasız atlıların altında çiğnenen Suriye halkının sağlığını Amerika mı düşünecek?
Peki İran, bu olanlar karşısında nasıl tavır takınıyor.
Batı için ayrı bir muamma.
1980 yıllarında yine batının kışkırtmalarıyla uzun yıllar süren IRAK SAVAŞI yaşadılar.
Allah'tan akılları başlarına geldi de sağduyularıyla bitirdiler.
Amerika tükenmek üzere.
Ali Cengiz oyunları bitmiyor.
Sürekli plan değiştiriyorlar.
Avrupa ise, hiçbir zaman masum olamadı. Büyükbabaları, ataları Amerika'da yaşıyor...
Avrupa'nın bir ucu Amerika.
Ortada din olgularını barındırınca toptan doğuyu acımasızca yok sayıyorlar.
Aklı başında olan herkesin birbirine sorduğu bir soru var.
Bu kimyasal ilaçları Suriye nereden buluyor? Peki Suriye neden halkına böyle bir şey yapsın. Şaibeli kafa karıştıran sorular savaşın binbir yüzünden biri.Üstelik bu tarz silahların dünyanın ekolojik dengelerini bozduğunu ve gelecekte yaşam şartlarımızı zorlaştıracağını biliyoruz.
Uluslararası hukukta ne olursa olsun "YASAK" olduğunu tüm dünya kabul etmiş durumda. Türkiye son durumda nasıl davranması gerektiği konusunda akıllı davranıyor ve denge taşlarını iyi oturtması gerektiğini biliyor. Uzakdoğu pazarı Amerika için daha da tehlikeli. Merkezin ibresi artık doğudan yana. Rusya Amerika ve Avrupa için daha da büyük bir tehdit.
Bir dönem Rusya; Amerika karşısında uzun suskunluk dönemi geçirdi. Birçok politik oyunlarla Amerika dünya üzerinde Rusya'ya her anlamda bir çöküş yaşattı.
Rusya'nın bunu unuttuğunu sanmıyorum. Uzun bir suskunluk döneminden sonra yeniden ortaya çıktı. Dünyanın rengi değişiyor. Tükenmişlik sendromu yaşayan bir batının karşısında güçlenen ve dünya pazarına hakim uzakdoğu var. Asıl çözülmesi gereken konular; Rusya, Çin, Kore, Japonya ilişkileri. Uyuyan devler atağa kalkarsa, alın size "DÜNYA SAVAŞI"...
Batının unuttuğu veya görmek istemediği bir şey var.
Dünyanın dengesinin doğuya kaydığı ve o sofrada onların yerlerinin artık olamayacağı..
Yenilgiyi kabul edemeyen yüksek egoları, tabiri caizse "MAHŞERİN ATLILARI" tökezleme yolunda son gazla gidiyorlar. Türkiye bu durumda ne yapar?
Türkiye yükselen değer.
Maalesef kendi değerimizin ne kadar önemli olduğunu bize dış güçler hissettirmiyor ve bize değersiz olduğumuzu yansıtmaya çalışıyorlar.
Topuklarımızı vurup şaha kalkmanın zamanı çoktan geldi. Fakat bunu çok akıllıca yapmak zorundayız. Tıpkı onlar gibi. HAYDİ BAKALIM TÜRKİYE GELECEK BİZİM.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA