• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Halk niye oy verir?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2013, 00:00
Başbakan Erdoğan'ı eleştiriyor muhalefet. Başbakan da muhalefete veryansın ediyor. Siyaset sadece sarf edilen ve zaman zaman çığırından çıkan bu söz ve tartışmalardan ibaret olsaydı herhalde ortada ne muhalefet kalırdı ne de iktidar. Özellikle de iktidar için tehlikelidir gerilim, çünkü halk kendisini yönetsin ve daha yükseğe taşısın diye iktidar gücü verdiği siyasi heyetin rakiplerine bir düşman mantığı ile yüklenmesine iyi gözle bakmıyor. Böyle bir politikanın o siyasi heyeti karşı karşıya bırakacağı durum seçmen yorgunluğudur. Merkez sağ partilerin buhar olup gitmesinin ve milyonlarca seçmenin savrulmasının nedenlerinden biri bu gerilim siyasetidir.
***
Başbakan Erdoğan gerilim oluşturmayı, gerilimi yönetmeyi ve gerilimden siyasi fayda elde etmeyi bilen usta bir siyasetçi. Bugüne kadar gerilim yöntemini devreye sokarak yaptığı her hamleden kendisi ve partisi adına olumlu sonuçlar aldı. Bu durum yukarıda dile getirdiğimiz siyasetin genel kuralına biraz aykırı gibi görünüyor. Evet aykırı, peki bu kural niçin Tayyip Erdoğan ve partisi icin işlemiyor? On yıldır gerginlik yöneten bir siyasetçi ve partisi nasıl oluyor da gücünü artırarak hala iktidarın alternatifsiz sahibi olmaya devam ediyor? Bunun bir cevabı var ve o da şudur: Başbakan Erdoğan geçmiş siyasetçiler gibi, buna bugünkü CHP ve MHP yönetimini de dahil edebiliriz, siyasi varlığını siyasi gerilimlerin getireceği galibiyetlere bağlamıyor, gerilim onun için sadece rakiplerini kontrol altında tutacağı bir araç. Erdoğan'ın asıl zihnini entegre ettiği konular başka. Mesela rekorlar kırmaya bayılıyor, büyük projeleri hayata geçirmekten büyük haz alıyor, tarihe iz bırakmak onun için siyaset yapma nedeni. Devasa hava alanları, devasa köprüler, yollar, hızlı tren her salı günü Meclis'te oynadığı polemik oyununun arkasındaki asıl gündem. Daha doğrusu kendi gündemi.
***
İşte dünkü gazetelerde bir haber: Muhalefet partileri içeriksiz, polemikten ibaret bir siyaseti seslendirirken, Başbakan Erdoğan yine ani ve asıl sonuç alıcı hamlelerinden birini yaptı. Türkiye'nin gelecekteki en önemli sorunu olan enerji sorununun çözümü için nükleer santral yapım işini gündeme getirdi. Japonlarla 21 milyar dolarlık bir santral işine giriyor Türkiye. Aynı gün İstanbul'a 3. havaalanı ihalesi...
İşte 10 yıldır görünür yüzünde gerilim ve polemiğin olduğu, ancak arka planda milletin apaçık gördüğü ve nimetlerinden faydalandığı hizmet siyaseti.
Yüzde elli oyun anlamını kimse başka yerde aramasın.
Terör sorunumu var: İşte bu sorunu çözüyorum.
Türkiye'nin yakın gelecekte enerji sorunu mu var? İşte çözüyorum!
Yüzde elli bu gerçek siyasete halkın ödülüdür, başka bir şey değil!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA