• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cildinizi maskeleyin ÖZGE TEMEL

Cildinizi maskeleyin

ozge.temel@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.09.2017, 00:00

Cilt bakım maskeleri cildin ihtiyacı olan sorunları, içerikleri kremlerden daha yoğun olduğu için flaş bir etkiyle sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilt için oldukça etkin bir yöntemdir. Genelde banyodan sonra gözeneklerin banyo buharıyla açılmasında faydalanarak ürünün daha derinlemesine etki göstermesi sağlanır.
Çoğunlukla haftada bir yapılan maskelerin haftada 2 yada 3 kez olanları da vardır.
Hem erkeklerin hem de kadınların kullanabileceği maskeler mutlaka cilt tipine ve ihtiyacına uygun olmalıdır. Siyah noktalar (komedonlar), sivilceler, akneler, kalınlaşmış yağlı ciltler, aşırı kuruluk, lekeler, kızarıklık ve hassasiyet problemleri, kırışıklıklar için antiaging etki ciltteki matlık ve pürüzler gibi nedenlerle ihtiyaç duyulan maskeler düzenli kullanımlarda sizi pırıl pırıl bir cilde kavuşturmakta yardımcı olacaktır.

SÜPER KAHRAMANINIZI SEÇİN

SİYAH NOKTALAR İÇİN MASKE : Siyah nokta ölü hücreler, kir ve sebumların (yağ hücreleri) cildinizdeki gözenekleri tıkayarak içinde birikmesiyle birlikte oluşur.
Derinlemesine temizleyen, cildi yağlı tabakada arındıran genelde içeriğinde cilde mentol hissi veren kaolin ve kil içeren maskeler cilt yüzeyindeki aşırı yağı emerek sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemeye yöneliktir.
Fakat siyah noktalar tek başlarına ürün kullanarak cildi terketmeyeceklerinden cilt gözenekleri sıkılaşana kadar düzenli cilt bakımıyla birlikte ciltten çıkarıldıktan sonra maskeler kullanılmalıdır.

YAĞLI CİLTLER İÇİN MASKE : Yağlı cildin oluşmasında başlıca nedenler beslenme, kalıtım, hormonal dengesizlik, çevre koşulları ve yaş gösterilmektedir.
Yağlı cilde sahip olanlar kuru ciltlere nazaran daha yavaş kırışıklık sahibi olurlar. Fakat cilt tabakasının yağlı ve kalın olması yüzün dışarıdan sağlıksız şekilde parıldaması ve hatta her fotoğraf çekiminde flaşın yağlı cilde sahip olanın alnında patlaması oldukça rahatsız edici bir görüntüdür. Cildin yüzeydeki yağ dokusunu tamamen yüzeyden temizleyecek ve cildin nemini tutmasını sağlayarak cildin bozuk olan PH'ını düzenleyecek dermokozmetik kil maskeleri ile cildinize fresh bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
Cildinize uygun ev bakım ürünlerinize ek olarak kullanacağınız bu maskeden önce peeling yapmanız cildiniz için çok daha faydalı olacaktır.

KURU CİLTLER İÇİN MASKE : Kuru ciltler yağlı ciltlere oranla daha sık gözeneklere sahip olsalar da hücreler daha küçük ve hücre içindeki kolajen doku az olduğundan kırışıklıkların erken oluşumuna neden olur. Kuru ciltte kızarıklıklar , tahriş oranları, pul pul görüntü çoktur yaşlanma hızı çok yüksektir. Bunların önüne geçebilmek adına dermokozmetiklerle birlikte düzenli olarak nem maskeleri yapmak çok faydalı olacaktır. Nemi ciltte tutarak hücrelerin yeniden canlanmasını sağlayarak cildinizi tazeleyecektir.
Genelde krem formunda olan nem maskelerini uyurken cildinizde tutup sabahta durulayabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA