• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ah şu menajerler SELAHATTİN ERTAŞ

Ah şu menajerler

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.12.2021, 00:00

Futbolumuz menajerden geçilmiyor... Onların içinde işini gayet düzgün yapan, birkaç yabancı dil bilen, yetenekli futbolcuları bulup getirenler de var. Ama çoğunluğu kuaförden, galericiden, yönetici yakınlarından oluşuyorlarmış. Ben demiyorum, futbol camiasındakiler dillendiriyor. Tek dertleri parayı fazladan kazanmak! Türk futboluna faydalı olmak değil... Sezon başında önce yüzlerce emekli ya da yeteneksiz yabancı oyuncuyu Türk futbol pazarına nasıl dahil ederiz gayreti içinde olurlar.

Şimdi Fenerbahçe, Beşiktaş'a teknik adam önermekle meşguller. Bunun için de kendilerine yakın spor servisi çalışanlarını çok iyi kullanırlar. "Fenerbahçe ve Beşiktaş ilgileniyor" yalanıyla balon haberler yaptırmaya başladılar bile... Şu an en çok Sergen Yalçın ve Vitor Pereira üzerinden mesai yapıyorlar! Beşiktaş Kulübü yöneticileri de açıklama üzerine açıklama yapmak zorunda kalıyor "Hoca arayışımız yoktur" diye. Menajerler yüzünden Futbolda harcamalar aldı başını gitti. Bir çok kulüp çoğu menajerle mahkemelik! Mali denetim sağlanamadı, İkibinli yılların başından beri bu menajerlere kimse dur diyemedi!

NEREDEYDİNİZ?
Göztepeli futbolcular Fenerbahçe karşısında çok iyi oynadılar. Taraflı tarafsız herkes heyecanlı oyun izledi. Sarı-kırmızılıların kadrosundaki futbolcuların yetenekli olduğuna inanıyordum. Ben hala hocanın yetersizliğine inananlardanım. Tribünleri tamamen dolduran Göztepeli taraftar takıma olan aşkını yine ispatladı. İnşallah sarıkırmızılı oyuncular, "piyasa yapmak" için var güçleriyle oynamamışlardır! Onlara yakışan rahmetli "Gürsel Aksel" ruhuyla hareket etmektir. Bundan böyle aynı performansı, hırsı bekliyoruz. Göztepe Kulübü'nün mazisi bunu hak ediyor.

BİR TAVSİYE
SPOR basınımızın önemli isimlerinden Kaan Ark, sağolsun incelik gösterip, "Yazı Kalır" isimli kitabını yollamış. Kitapta özellikle son 20 yılın ülkemiz futbolundaki olumlu, olumsuz gelişmeleri anlatmış olduğu köşe yazıları var. Ark, 'Söz uçar, yazı kalır' cümlesinden hareketle, sporseverlerin hafızasını tazelemeyi ve merak ettiklerini örneklerle öğrenmesini sağlamayı amaçlamış ve iyi de etmiş. Okumanızı tavsiye ederim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA