• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hakeme ihtiyacı yok SELAHATTİN ERTAŞ

Hakeme ihtiyacı yok

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2021, 00:00

Trabzonspor bu sezon çok farklı... Bordo-mavililere lig liderliği de yakışıyor. Takımın uyumu ve organize oyunları göze hoş geliyor. Bugüne kadar maçların çoğunu hak ederek kazandılar. Ama geçen hafta, "MHK öyle hatalı atamalar yapıyor ki, sanki bordo mavililer 'hakemler tarafından kollanıyor' algısı" oluşturulmaya başlandı. Üzerine Gaziantep maçındaki kırmızı kartlık pozisyonu, sahadaki Suat Arslanboğa ile VAR'dakilerin görmemesi harbi garipti... Şu anki görüntüsüyle şampiyonluğu hak etmiş rotada giden Trabzonspor'u boş algılara sokmak hiç hoş değil.

SANSLA AÇIKLANAMAZ
Futbol, son Galatasaray- Fenerbahçe maçında olduğu gibi yine herkesi meşgul etti! Fenerlilerin psikolojisinin maksimum güce yükseldiği anlarda başta Fatih Terim hoca olmak üzere tüm Galatasaraylıların da yine kimyası bozuldu! Yılların futbol adamı, Galatasaray'a onlarca lig, yanında UEFA Şampiyonluğu kazandıran, bir dönem ülkede futbolun bir numaralı karar vericisi olan Fatih Terim bile sinirlerine yine hakim olamadı, tribüne yollandı. Alacağı ceza da bonus... Cim-Bom yıllar önce Ali Sami Yen'deki devreye 3-0 öne girdiği maçtan 4-3 mağlubiyetle ayrılmıştı. Yine 3-0'dan 3-3 biten maç var. Hele hele Sigma Olomouc deplasmanından 7'lik facia mağlubiyetle dönüp üç gün sonra Avrupa'da fırtınalar estiren Galatasaray'ı yenmişti Fenerbahçe. Ayrıca 20 yılı aşkın mağlup olmama rekorunu da kırmıştı sarı-lacivertliler. Yani örnekler bol. Bunun şansla açıklanacak durumu yok. Zaten sarı-kırmızılı arkadaşların çoğu artık kabullenmiş durumdalar, derbi öncesi maçtan ümitleri olmuyor.

OLAY DIZILIS DEGIL
Bu arada yorumculara katılmıyorum. Fenerbahçe'de olay dörtlü defansa dönme değil. Sarı-lacivertliler çok mücadeleci oynadı, kaleci Berke, G. Koreli Kim, İrfan Can Kahveci ve Mesut Özil'in klasıyla kazandı. Bir de ikinci yarı kaleci Berke'yle 4 kez karşı karşıya kalıp gol atmayı beceremeyen sarı-kırmızılı futbolcular yağ sürdüler mağlubiyete! Ligimizin uzmanlarından Alman Daum ne demişti? "Türkiye'de lig son on haftada şampiyonun belirlendiği turnuvadır!"

NE OLACAK SİMDİ?
Derbi bitti; yine hakemler günah keçisi ilan edildi. Beklenti doğru çıktı; Galatasaray Başkanı Burak Elmas, daha bitiş düdüğü duyulurken basının karşısına çıkıp, hakemlere veryansın etti! Bu olmadı, yakışmadı. Çünkü Fenerbahçe hakemlerle kazanmadı. Futbolumuz terste: Milyonlarca dövizi yabancılara, menajerlere veren takımlar Edirne'den öteye geçemiyor! Burak Başkan hedef şaşırtmak için konuştu ama... FİFA ne yaptı bakın: Cüneyt Çakır'ı Sevilla-Wolsburg, Halil Umut Meler'i de D. Kiev-B Münih maçında görevlendirdi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA