• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balıkesir’e marka değeri katan dernek SEZER ALTAN

Balıkesir’e marka değeri katan dernek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.03.2018, 00:00

Hemşerilik, öncelikle göçle birlikte varlığı gün yüzüne çıkan, etkinliği artan sosyal bir olgudur. Modern şehirleşme süreçlerinde inkar edilemeyecek tampon işlevler görmüştür ve görmeye de devam etmektedir.
Söz konusu hemşeriliğin olumlu yanlarına rağmen bir de sosyal bütünleşmenin sağlanmasında olumsuz nitelenebilecek kimi etkileri de mevcut...
Burada olağan olan, hemşeriliği kentleşme, kentsel kimlikler ve kentsel dayanışma bağlamlarında ele almaktır.
Batı uygarlığının gelişmesinde de var olan dernekler ve vakıflar; günden güne gelişen sanayileşme, kentleşme ve eğitim sürecinde, demokratik toplum olma bilincinin aileden sonra gelen en temel dayanaklarından sayılan bir örgütlenme biçimidir.
Burada amaç ilkel bir hemşericilik anlayışından çok aynı topraklarda, aynı kültür ve doğa koşullarında yaşamış insanları bir araya getirerek kaynaşma iletişim ve sosyalleşmesinin sağlanmasıdır.
Bunu sağlayan bu düşünceleri amaç ve ilke edinmiş bir dernek var.

DAYANIŞMA GÜNÜ

Geçen hafta sonu benim de üyesi olduğum İzmir Balıkesirliler Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, düzenlediği 'dayanışma kahvaltısı'nda Balıkesirlileri buluşturdu...
Derneğin başkanı komşu Kocabey köyünden, ortaokul öğretmenim Halil Erdem'in oğlu genç başarılı bir avukat olan Erkul Erdem.
Başkan Erkul Erdem, "Balıkesirli hemşerilerimizin birbirlerini daha yakından tanımalarını ve ortak kültürlerini sürdürmelerini istiyoruz.
Dayanışma amacıyla düzenlediğimiz kahvaltımızda hemşerilerimizi buluşturduk. Yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu etti. Balıkesir dışında kurulan dernekler ortak platform altında bir araya gelip daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyoruz.
Bizlere güç veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Karşıyaka Kent Restoran'da düzenlenen etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, İzmir'deki diğer Balıkesirli dernekleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
Dernek Başkanı ve yönetimi beni de onurlandırdı. Lezzet Durakları yazarı olarak, memleketimizin yemek kültürünü yansıtan 'Balıkesir Aşı' kitabını Dernek Başkanı Avukat Erkul Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi sevgili abim Sedat Sözer'in elinden aldım. Sayın Başkan'a ve yönetimine çok teşekkür ederim.

MARKA DEĞER

Yemek kültürü, bir toplumun kendisini ve yaşama tarzını ifade şekillerinden biridir.
Gastronomi, kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplindir. Günümüzde bir bölgeye birincil turistik amaç olan 'gezi' dışındaki ikinci önemli etken gastronomidir.
Gastronomi, kültürlerin toplumların birleştirici bir unsuru olarak karşımıza çıkıyor.
Yemek kültürü, sofraların etrafında birleşen insanları yakınlaştırıyor.
Ortak bir dil konuşmalarını ve kültürlerin kaynaşmasını sağlıyor.
Farklı mutfak kültürlerinin harmanlanması (füzyon mutfak) sonucu modern mutfakların ortaya çıkmasını sağlıyor.
Bu arada zengin bir mutfak kültürüne sahip Balıkesir mutfağını tüm okuyucularımın tanımasını, tatmasını tavsiye ediyorum.
Ben elimden geldiğince bu güzel Anadolu mutfağının tanıtılması için her türlü desteği vereceğim.
Son söz; İzmir Balıkesirliler Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Balıkesir'i ülke içinde ve dışında tanıtan bir marka değerdir...
İnsanların ortak bir dil ve sofra etrafında buluşmalarını, aynı dili konuşmalarını, kaynaşmalarını sağlayan bu büyük başarılı organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum.
Sayın başkana öneri olarak menünün Balıkesir yemeklerinden oluşan bir akşam yemeğinde buluşmayı öneriyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA