• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
350 yıllık geleneğin temsilcisi Okyağ’a ödül SEZER ALTAN

350 yıllık geleneğin temsilcisi Okyağ’a ödül

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.03.2019, 00:00

Ülkemizde gelecek vaat eden sektörler arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan zeytin ve zeytinyağının pazarlanması artık yeni bir ivme kazanıyor.
9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı Türkiye'nin en yeni ve en modern tanıtım merkezi olan Fuar İzmir'de bugün kapılarını tüm dünyaya açıyor. Sektörün yeni adresi olmaya hazırlanan Olivtech, en iyiyi arayanları fuarda buluştururken, kutsal kitapların meyvesi zeytin ve onun mucizevi sıvısı zeytinyağı da Olivtech Fuarı'nda uluslararası ekonomik bir değere dönüşmeyi bekliyor.

ZEYTİN DOSTU MARKA
Manisa'nın Kırkağaç ilçesi kuzey rüzgârlarına açık olsa da, Akdeniz mikro klimasına sahip bu bölgenin en verimli topraklarına sahip... Zeytini ve zeytinyağları birçok makaleye konu oldu, uluslararası ödüller aldı. TÜBİTAK ve Amerikan Bilim Dergisi AOCS'de yayınlanan makalede bölge coğrafi olarak dünyanın en önemli zeytinyağı markalarının merkezi ilan edildi. Okyağ Zeytincilik de bölgenin özelliklerini temsil eden önemli bir firma...
Birçok ünlü firmanın katıldığı fuarın Akhisar Ticaret Borsası standında ise Okyağ da yerini alacak. Okyag bir Kırkağaç ürünü...

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen 12. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda Okyağ altın madalya kazanan firmalar arasına girdi. İlk çiğ yağ üretimi yapan Okyağ 2016 yılında yine Zeytindostu Derneği'nin düzenlemiş olduğu 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda gümüş, 11. Ulusal Zeytinyağı Oskarları Yarışmasında ise altın madalya alarak kalitesini kanıtladı.

'MUTLUYUZ, GURURLUYUZ'
Ankara Ticaret Odasında düzenlenen gecede altın madalya ödülünü şirket yetkilisi ve Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Ok aldı. Fevzi Ok, "Çok mutluyuz gururluyuz. Bu yarışmayı düzenleyen ve bizleri bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ederim. Bölgemizin özelliklerini zeytin ve zeytinyağımızın kalitesini ve lezzetini biliyoruz. Atalarımızdan, dedelerimizden aldığımız mirası aynı şevk ve heyecanla yeni usul ve yöntemlerle geliştirerek devam ettiriyoruz" dedi.

Evet, sektörde 350 yıllık bir gelenek olan Okyağ, zeytinle yaşanmış bir ailenin oluşturduğu bir markanın kuşak boyunca nasıl özenle geliştiğini, bir ata mirasının nasıl korunup geliştirildiğini dile getiren bir başarı öyküsüdür.
Girit'in Hanya köyünden 1850'li yıllarda Kırkağaç'ın Övünçler köyüne göç eden Ok ailesinin zeytinle ibretlik yaşam öyküsü incelemeye değer...

RAFLARDA YER ALACAKLAR
Türkiye, zeytinyağını İspanya, İtalya ve Yunanistan'dan sonra dünyada en çok üreten ülke. Başarılı bir stratejiyle dünya lideri olabilir. Bunun da yolu markalaşmadan, kendi markanı geliştirerek ürünlerini, imalattan ambalajına kendi markanı raflarda satmaktan geçiyor...
Okyağ Zeytincilik yıllardır büyük kuruluşlara tedarikçi firma konumunda... Yakın zamanda ise kendi markaları ve ambalajlı ürünleriyle raflarda yer almayı planlıyorlar.

Son söz; ülkemizde son yıllarda zeytinyağında markalaşmanın önemi ve değeri çok iyi anlaşılmış; bu konuda ciddi çalışmalar yapılıyor. Bölge ve bölge insanı da bu özel konumundan güç alıp tarihi mirası ve geleneği sürdürmek ve kültürel birikimi doğru değerlendirmek konusunda ulusal ve uluslararası marka olabilecek potansiyele sahiptir.

Ok ailesini tebrik ediyor, bu marka ve başarı yolculuğunda başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA