• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kalite, lezzet ve sevgi ile ‘Leylak Otel’ SEZER ALTAN

Kalite, lezzet ve sevgi ile ‘Leylak Otel’

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2019, 00:00
Alaçatı’nın özel tatil mekanlarından Leylak Otel, butik otellerin dar ortamlarının aksine ferahlığı yaşatıyor. Hepsi birbirinden özel, yöresinden ve lezzetli ürünlerle donatılmış kahvaltısı ise tam bir lezzet şöleni

Lezzet durağımız bugün Türkiye'nin en ünlü tatil beldelerinden olan Ege'nin incisi Çeşme'nin, Ege'nin rüzgarlı havası, dar sokakları ve kendine has taş evleriyle ünlü Alaçatı'da huzurun lezzetin ve kalitenin adresi Leylak Otel. Ege'nin bu lavanta kokan şirin kasabası, artık ülkemizin en popüler tatil yerleri arasında yer alıyor.



YÜKSEK STANDART

Rengârenk pencere ve kapıların süslediği cumbalı taş evleri, begonvillerin ve sardunyaların sarmaladığı Arnavut kaldırımlı sokakları, lavanta kokulu hediyelik eşya dükkanları, mavi tahta sandalyeli ve yöreye özgü motiflerle işlenmiş masa örtülerinin süslediği kafe ve restoranlarıyla pek keyifli bir atmosfere hakim. Her biri bambaşka bir kimliğe sahip, kendisine hayran bırakan Alaçatı butik otelleri, dört mevsim ayırt etmeden benzersiz atmosferiyle misafirlerini ağırlıyor. Birçoğu 100 yılı aşkın tarihiyle, aslına uygun olarak restore edilen kesme taştan yapılmış Alaçatı otelleri, cumbalarında Türk kahvesi keyfi yapabileceğiniz bir konfor sunuyor. Hele Ege usulü kahvaltısı dillere destan. 2010 yılından itibaren faaliyet gösteren Leylak Otel, Alaçatı merkezde yer alıyor. 18 odalı otel, butik konseptte hizmet veriyor. 2016 yılında Koray-Özlem Yükseloğlu çifti devralmış. İşini severek yapan Yükseloğlu çifti, bu işi hobi olarak yapıyor. Kar amacı gütmeden, prestijli, kalite standardı yüksek, özel bir mekan olarak işletmek istiyorlar. Yükseloğlu çifti çok gezmiş, sektörü ve sorunlarını çok iyi biliyorlar. 2 yıl istedikleri yeri bulmak için araştırma yapmışlar. Sonunda istedikleri gibi olan Leylak Oteli bulunca işletmeye karar vermişler. Özlem Hanım sanat tarihi okumuş, Koray Bey Kimya öğretmeni ama öğretmenlik yapmıyor. İstanbul'da inşaat işi ile uğraşıyorlar. Leylak Otel'de kalite ve standardı yüksek tutmak amacıyla farklı bir fiyat politikası uygulamışlar. Klasik Alaçatı'daki butik otellerin aksine geniş ferah odalara ve kullanım alanlarına sahip. Burada misafirlerle sıcak dostluklar ilişkiler kurulmakta. Gün içerisinde limitsiz çay kahve ikramları ücretsiz yapılıyor.

HER KONUĞA ÖZEL KAHVALTI

Müthiş bir kahvaltı sunumuyla harikalar yaratıyorlar. Leylak Otel'de her gün farklı bir konseptte kahvaltı yapıyorsunuz. Bir hafta kalsanız yedi gün farklı bir sunumla kahvaltı yapabilirsiniz. Her gün Özlem hanımın belirlediği özel sıcaklarla kahvaltınız bir şölene dönüşüyor. Bir gün gözleme, bir gün yumurta çeşitleri ve menemenler her gün farklı çeşitte yapılıyor. Her konuğun ismine hazırlanan masalar ise kendinizi özel hissettiriyor. Ürünlerin tamamı yöresinden alınıyor. Kayseri'den sucuk, Tire'den kaburga eti, Hatay'dan Sürk (küflü peynir) yoğurtla servis ediliyor. Yumurtalar gezen tavuk yumurtası, reçelleri Özlem hanım kendisi yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA