• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gazozuna 22 maç GÜRKAN ERTAÇ

Gazozuna 22 maç

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.12.2010, 00:00
AROMA Erkekler Voleybol Ligi'nde adına sürpriz diyeceğimiz ama aslında hedefsizlik ve gayesizlikten kaynaklanan sonuçlar alınıyor. Kadro olarak sezon başında şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen, Sırp İvan Miljkoviç, Kübalı Leonell Marshall, Hırvat Tomislav Coskoviç'li F.Bahçe akıl almaz yenilgilere uğruyor. ARKAS, MEF Okullarına 3-1 yeniliyor, G.Saray, Ziraat Bankası'nı 3-0 yeniyor. Ligin çiçeği burnunda başarılı takımı Gümüşhane Torul Gençlik, İstanbul'da hem İst.B.Belediye'yi, hem de Beşiktaş'ı yeniyor. Puan Cetvelinde Beşiktaş şu anda düşme adayları arasında. Ancak şimdi alınan sonuçların hiç önemi yok. Çünkü ilk 8 takım arasına giriyorsanız play-off'a katılıyorsunuz. Eğer gücünüz varsa, 4-5 ciddi maç oynayıp şampiyon oluyorsunuz, ya da Avrupa Kupaları bileti alıyorsunuz. Böyle takımları hedefsizliğe, gayesizliğe iten bir statü olur mu ? Şu anda oynanan maçlar sanki oyuncuların son durumunu görmek için birer idman maçı. İki devrelik 22 maç sanki birer antrenman maçı. Oysa Final Four sistemi getirseniz ve takımların buraya ilk etapta alacağı derecelerle puan taşıma zorunluluğu getirseniz (Örneğin birinci 2 puan, ikinci 1.5 puan, üçüncü 1 puan, dördüncü 0.5 puan gibi) görün bakın maçlar nasıl kıran kırana geçecek. Bu sezon geçti, önümüzdeki sezon için lütfen bir formül düşünün.

Aydınlar olsun M.Ali Bey

F.Bahçe Acıbadem'in Sarı Melekleri Katar'da düzenlenen Dünya Kulüpler Şampiyonasında birinciliği kazandı. Sarı-Lacivertli takımla gururlandık. Brezilya'lı rakibimiz Osasco'yu 3-0 yendiğimiz final maçını 85 TV naklen yayınlamış, Türkiye adına ne kadar güzel. Katarlıların F.Bahçe Acıbadem'in şampiyonluk formalarını isteyerek Osmanlı Eserlerinin sergilendiği Katar İslam Müzesi'ne koymaları ayrı bir övünç kaynağı. Bu takımın başarısında aslan payı Acıbadem Şirketler Grubu Başkanı M.Ali Aydınlar'ın. Aydınlar, büyük maddi fedakarlıklara girerek dünya yıldızlarını, Skowronska'yı, Fürst'ü, Fofao'yu, Osmokroviç'i ve Sokolova'yı transfer etti. Başlarına da Brezilya Milli Takımının dahi antrenörü Ze Roberto'yu getirdi. F.Bahçe Acıbadem'in şampiyonluk resimlerinde Sn.Aydınlar'ı göremedik. İstanbul'daki karşılanışta da yer almadı. Nedenini bilmiyoruz ama bizler M.Ali Aydınlar'ı da ayakta alkışlıyoruz.

Bornova Anadolu Lisesi hedefi tutturdu
TVF Aroma Erkekler İkinci Lig (A) Grubu'nda İzmir'i temsil eden Bornova Anadolu Lisesi (BAL), yine İzmir'i temsil eden ekiplerden TFL Altekma'yı 3-1 mağlup ederek ilk bölümü 11 puanla 3.sırada bitirdi, ilk 4 arasına girme hedefini tutturdu. Şube Sorumlusu Burak Günday, 2 yeni transferle kadrolarını güçlendireceklerini ve play-off'ta özlenen sonuçları alacaklarına inandıklarını söyledi. Şubenin mimarlarından Ersan Odaman da iyi voleybol oynayarak alkışlandıklarını, hedeflerinin Birinci Lig olduğunu söyledi.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA