• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Andıkça geçen o günleri GÜRKAN ERTAÇ

Andıkça geçen o günleri

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.06.2017, 00:00

Göztepe'nin 1960'tan bu yana yaşam kesitinde pekçok önemli kişiyi tanımanın, pekçok önemli olaya tanık olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sembol başkanlar Şevket Filibeli, Reşat Selamioğlu, Sabahattin Süvari, Nuri Öz, Şerif Tikveşli, Saffet Kuyaş, Özdemir Arnas, Orhan Daut, Tacettin Hiçyılmaz, Muzaffer Atılgan, İbrahim Şavkar, Atilla Türkkal, Ömer Köymen, Mustafa Cücen, Bülent Özkul, Levent Ürkmez bir çırpıda sayıverdiklerimiz. Daha sarı-kırmızılı renklere devre devre hizmet etmiş pekçok başkan var, hepsini saygıyla anıyorum. 1963-1970 yılları arasındaki efsane yönetimi ayrı bir kefeye koymak gerekir diye düşünüyorum. Hepsi birbirini tamamlayan, İzmir'in ekonomi ve sosyal hayatını renklendiren kişilerdi. Bir ay önce yitirdiğimiz ulu çınar Zeki Çırpıcı'ya önemli bir parantez açmalıyız. Zeki ağabey müthiş bir yöneticiydi, efsane yönetimin lideriydi...
Şakir Sözügür ile Turan Atav perde arkası gizli kahramanlardı. Ahmet Sevil, Muhittin Ekiz, Efsanenin maçlardaki yüzüydü, Elhan Özgener de öyle., Davi Franko, İzmir'in Nasrettin Hoca'sı Haşmet Uslu ve Ethem Özakbaş dev kadronun anımsadığım isimleri. Dahi hoca Adnan Süvari'yi, yardımcısı Ahmet Cücen'i ve efsaneleri herkes tanıyor, biliyor, öğreniyor

İSİMSİZ KAHRAMANLAR

Göztepe'de kendini kulüplerine adamış insanları anımsıyorum. Hayatı boyunca Göztepe ile yaşayan ve son nefesini Alsancak Stadı'nda bir Göztepe maçı izlerken veren kulübün herşeyi Esat Özbenlikan, kendilerini sarı-kırmızılı renklere cevher bulabilmek için adayan Abbas Göçmen ve Erdal Çubukçular'ı bu camia hiç unutmayacak, unutmasın da. Ve bir zamanların kulübünü bir beklenti olmadan seven gerçek amigo Arnavut İsmet'i yadetmeden olmaz. Kendini bildi bileli, Antalya'da yaşadığı halde yağmur, kar demeden 60 yıldır her maça giden Fethi Yurttaş'a selam olsun.

HEPİNİZİ KUTLUYORUM

14 yıl sonra takımı Süper Lige çıkaran hakiki Göztepeli başkan Mehmet Sepil, yönetimi, teknik direktör Yılmaz Vural ve ekibiyle futbolcuları ve de taraftarları kutluyorum. Onların başarısı İzmir Basınını da Süper Lige yükseltti.
Göztepe, Altay, KSK düştü, biz de küme düştük.
Eskiden bu kulüpleri ikişer muhabirle izler, sürekli Avrupa'ya açılırdık. İzmir Futbolunun çöküşü bize de Edirne'den ötesini yasaklamıştı.
Yine eski şaşaalı günlere dönmek dileğiyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA