• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yetersiz kelimesi yetersiz kalır HALİL FİNCAN

Yetersiz kelimesi yetersiz kalır

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2018, 00:00

Maçı izlemediğinizi farz ediyorum.
Ve kısa bir bilgi verip bir soru sormak istiyorum. G.Saray dün ilk 45 dakikayı 1-0 geride tamamladı.
Bilgi bu. Soru da şu... Sizce o golü nasıl yemiştir? Efendim? Doğru haklısınız, yan toptan. Üstelik yok yere. Nagatomo geri pas verdi. Muslera topu kontrol edemedi ve korner oldu. Sonrası ise bildiğiniz gibi.
Detaya gerek yok, eminim gözünüzün önüne geldi pozisyon. G.Saray kalesine doğru hareketlenen her yan top kaleyi karşıdan gören bir frikikle eş değer artık.
Yani gol olma yüzdesi çok fazla. Orada Denayer de, Maicon da, Serdar da, Koray da olsa pek bir şey değişmiyor. 16. dakikadaki bu golden sonra bildiğimiz tarafları bırakıp merak ettiğimiz taraflara baktık.
Nagatomo, Linn es gibi

Mesela Donk-Tolga ikilisi ne yapacak?

Nagatomo nasıl bir katkı koyacak? Takım hücum için nasıl bir şablon kullanacak?
Ndiaye ve Fernando'suz orta sahanın uzun vadede sıkıntı yaratacağı geçen haftadan kendini belli etmişti. Donk- Tolga ikilisi de hem karşılarken hem de çıkarken yetersiz kalacaklarını bir kez daha belgeledi. Nagatomo'ya gelince.
Şu anki görüntüsüyle Linnes'ten bir farkı yok. Elbette çok erken ama fiziki kıyaslamayla Kwadwo Asamoah düşünülürken onda karar kılınması ise şaşırtıcı. Hücum şablonunda da en etkili tarafın en az kullanılmasını anlamak mümkün değil. Yani Rodrigues'in zaman zaman hatırlanması ve oyunun genelde sola kayması çözümsüzlükten başka bir şey katmadı. Bir de üstüne çalınan penaltı ile işler daha da karıştı.
Tüm bunların yanında rakiplerinin hepsinin puan kaybettiği haftada gol dışında bir net pozisyonu olan bir takım bilmem ki nasıl anlatılır? Sanırım "Yetersiz" kelimesi bile yetersiz kalır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA