• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Niyet ve memnuniyet HALİL FİNCAN

Niyet ve memnuniyet

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.01.2018, 00:00
Sorunlu başlayan bu sebeple zorunlu değişikliklere giden ligin üst sırasındaki ekiplerin çözüm hamleleri şimdilik sıkıntılı gözüküyor. Dolayısıyla üç büyükler adına ortaya konan kazanma niyeti memnuniyet için şimdilik yetmiyor

Ara sonrası değişen kadro ve oyun şablonları zirve niyetine yönelik detayları görmemizi sağlarken memnuniyet kotasının uzun vadede şarj olacağını anladık. Sorunlu başlayan, bu sebeple zorunlu değişikliklere giden ligin üst sırasındaki ekiplerin çözüm hamleleri şimdilik sıkıntılı gözüküyor. Mevcut kadrosundaki isimlere en çok başvuran ekiplerden Beşiktaş'ın Cenk Tosun'un Everton'a gidişi sonrası hücumdaki sancıları ortada. Bu boşluğu iki haftadır Talisca doldursa da Talisca olmadan yaşananlar için Kasımpaşa maçının ikinci yarısı iyi bir örnek.

ZAMAN PROBLEMİ

Vagner Love'un katılımıyla bu sorunun giderilme ihtimali yüksek olsa da hem Avrupa, hem lig hem de kupa mesaileri sebebiyle Kara Kartal'ın zaman probleminin de üstesinden gelmesi gerekiyor.
Galatasaray'ın sorun dosyası ise biraz daha kabarık.
Zaten savunması sancılı olan takımın Badou Ndiaye'nin durumu nedeniyle aynı sorunu orta sahasında da yaşama ihtimali bulunuyor.

ASIL SORUN OLABİLİR

Tek başına oyunun hücum, savunma ve pres varyasyonlarının üstesinden gelebilen oyuncunun yokluğu belki de defanstaki problemin bile önüne geçebilir.
Fernando'nun takıma katılımıyla defansif anlamda bir rahatlama sağlanması kesin ancak hücuma çıkışlarda Selçuk'un geldiği ilk senesindeki rolü üstlenmesi gerekiyor.

KOLEKTİF ÇABA

F.Bahçe'ye gelince...
Sarı-lacivertlilerin kolektif çabası şu ana dek sıkıntıları perdelemek için bir formül gibi düşünülse de onlar da özellikle hücumda ciddi sorunlar yaşayabilirler. Buradaki sorun takımın rakip alanındaki hızı değil. Son vuruştan kaynaklanan ve diğer mevkilerin desteğine başvurulan bir şablon bu.
Soldado ve Janssen ile başlanan Fernandao'ya dönülen hücum görüntüsünde orta sahanın ve savunmanın katkısı tartışılmaz.

KOCAMAN MESELE

Ancak Giuliano'nun yokluğu ile Valbuena'nın kulübeye hapsoluşu bu meseleyi kritik bir konu başlığına dönüştürüyor. Yani tam da bu noktada Aykut Kocaman'ın da artık sabitleşen fikrini takımın gidişatı açısından yeniden gözden geçirmesi bekleniyor.
Tüm bunların toplamıyla birlikte üç büyükler adına ortaya konan kazanma niyeti memnuniyet için şimdilik yetmiyor. İyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA