• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Love tamam darısı Vural’a HALİL FİNCAN

Love tamam darısı Vural’a

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.02.2018, 00:00

Gazete arşivlerini karıştırma fırsatınız varsa tarayın. Vagner Love 8-10 senenin transfer gündeminin baş köşesindedir hep. Her transfer döneminde Love ismi üç büyüklerin hepsi ile geçer sonunda da oyuncu gelmezdi. Mavi saçlı olduğu dönemden saçsız dönemine uzanan bu serüvende elbette Love'ın üç büyükler yerine Alanyaspor'a imza atmasına şaşırmıştık. Ve Love sonunda İstanbul'un yolunu tuttu.

ÜÇ BÜYÜKSÜZ MACERA

Üstelik adının diğerlerine göre daha az anıldığı Beşiktaş'a geldi. Tecrübeli golcünün siyah-beyazlıların hücum hattına ilaç olacağı muhakkak ama onun transfer seyrine bakarken insanın aklına ister istemez Yılmaz Vural geliyor. Reklamlara dahi konu olan üç büyüksüz macerasında sıra herhalde Yılmaz Hoca'ya geldi. Love gibi 10 senedir adı bir şekilde G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş ile anılan hocayı da bu takımlardan birinde gördük mü tamamdır. Bu sene zor gözüküyor ama sizce de sırası gelmedi mi?

DEMBA BA MERAKI

Beşiktaş'ta tribünlerin sevgilisi olduğu dönemin hemen sonrasında gelseydi ortalık yıkılırdı kesin. Evet şimdi de büyük heyecan yarattı ancak kafalarda bir soru işareti var.
Hatta soru işaretleri. Demba Ba hala sakat mı? Değilse Beşiktaş niye istemedi? Göztepe'ye uyum sağlar mı? Sorular çoğaltılır.
Bekleyip görmekten başka şansımız yok. Ancak şu bir gerçek ki hiçbir sorunu yoksa Demba Ba, tam konsantrasyonla Göz Göz'ü uçurur. 2014-2015 sezonunda 27 gollük performansını kim unutur? Zaten taraftarın temennisi de o. "Demba Ba, hadi baba"

1. ÇİNKO

Geçen sene Ocak ayında gelmişti. 4 milyon 200 bin Euro bonservis bedeli ile gelince herkes merakla bekledi. Ama o Mitrovic yine Ocak ayında gitti. Onun oynadığı mevkiye Pepe ve Vida gibi dünya yıldızı geldi. Hatta Tosic ve Medel de oynadı ama bir o katkı sağlamadı.
Başkan Mitrovic'in imzasında "Mitrovic'i 4 kez izlettik. Tombaladan çeker gibi oyuncu almıyoruz" demişti. Birinci çinkoyu Club Brugge yaptı. Görünen o ki oyuncu bundan böyle kiralanarak tombalaya kadar gidecek.

BARCELONA VE MALAGA

Dile kolay 25 maçtır yenilmiyorlar. Barcelona, bu sezon La Liga'nın namağlup tek takımı. Bu sezonun 18 maçına geçen sezonun son 7 maçını da eklediniz mi ortaya girişteki rakam çıkıyor. Ancak ilginç detay şu. Barça'yı ligde yenen son takım lig sonuncusu Malaga.

GOL FAKİRİ MALAGA

Onlarla ilgili bir ilginç istatistik daha verelim. Malaga belki de Avrupa'nın en ciddi gol sorunu çeken ekiplerinden biri. Son 6 maçta sadece 1 gol atabildiler. Şöyle ki Barcelona'nın orta saha oyuncusu Paulinho tekbaşına 8 gol atarken Malaga'nın forvetleri Borja Baston (2), Diego Rolan (3) ve Youssef En Nesyri (1) toplamda 6 gol atmış. Sanırım sebebi açık.

JAHOVİC VE ETO'O

Devre arasındaki golcü trafiği inanılmazdı esasen. Ve bu trafiğin en renkli takımlarından biri Konya oldu... İki kralı birden bünyesine kattı, Jahovic ve Eto'o... Özellikle Jahovic'in dört büyüklerle anılmasından sonra Konya'ya gidişi sürpriz olarak değerlendiriliyor. Keza Eto'o'nun durumu da benzer.
Konya kurtuluş için her şeyini ortaya koydu. Adisli ve Eto'o'lu takım düşerse asıl sürpriz o olur herhalde.

BADJİ

Haftanın en ilginç profiliydi. Göztepe'ye attığı gol kadar atılışı da enteresandı.
Oyunda kalmamak için elinden geleni yaptı sanki. İlk sarı uyarıdır ya hani önemsemedi, devam etti.
Hatta normal süre de yetmedi ve bitiminde gördü kırmızıyı. Bu ısrarların sonuç vermediğini bile bile böylesi bir çabaya ne denir ki?

UNUTULMAZ SÖZLER

'Oğlumla evimin bahçesinde futbol oynarken ikimiz de en sevdiğimiz futbolcular olurduk. Oğlum ben olurdu, ben ise Ronaldo.' ZİNEDİNE ZİDANE

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA