• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Federer’i bitiremediler NECDET KESTELLİ

Federer’i bitiremediler

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2018, 00:00

Federer'in ne kadar kararlı olduğunu, olacağını bilmiyorlardı her halde!
Bjorn Borg 2010 yılında "Federer artık bu sporu domine edemez, çünkü emekliye ayrılmayı düşünüyordu", Martina Navratilova 2011 yılında, " Federer artık yeterince fit değil; Bundan sonra tekrar dünya bir numarası olabileceğine inanmıyorum" demişti...
Yine eski şampiyonlardan Mats Wilander 2011'de "Roger bir buçuk yıldır hiç bir Grands Slam kazanamadı; Bundan sonra da kazanamayacak" diye eklemişti.
John McEnroe de 2013'de buna benzer cümleler kullanmıştı. Boris Becker'in yorumu ise "Artık kesin bir şekilde bir dönemin sonu gelmiştir" şeklinde yorum yapmıştı. Federer, 2017 yılında 2 Grands Slam kazandı ve yılı fırtına gibi eserek dünya 2 numarası olarak bitirdi. Sene 2018, önce Avustralya Open'de 20'nci kez Grands Slam şampiyonluğunu kazanarak erkeklerde yeni bir rekora daha imza attı.
Yetmedi Rotterdam Turnuvası'nı da kazanarak tüm büyük yorumcuları utandırarak tekrar dünya bir numarası ünvanına sahip oldu. Yavaşlar mı? Durur mu? Tenisi bırakır mı? gibi sorular yine uçuşuyor...
Karşınızda ki Federer ise bu soruların cevabını henüz kimse veremeyecektir. veren olursa da hüsrana uğrar sanıyorum.

Gençlerimizden haberler

- Yankı Erel, açıklanan dünya gençler sıralamasında 18. sırada yer aldı ve Ergi Kırkın'a ait olan Türkiye rekorunu kırarak yeni rekorun sahibi oldu.
- Milli tenisçimiz Ayla Aksu ITF 25K Altenkirchen turnuvasında teklerde Dünya 271 numarası Michaela Honcova'yı 4-6/6-4/7-6(5) yendikten sonra 2. turda İtalyan Camilla Rosatello'ya 4-6/0-6 yenildi.
- Milli oyuncumuz Cem İlkel, Yokohama Challenger Turnuvasında, Avustralya' lı Blake Ellis' i 6/3-6-4 le geçti ve ikinci tura yükseldi.
- Semra Aksu ve Sedef Bilgiç çifti Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki ITF Gençler Turnuvasını 2.'likle tamamladı.
- Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübünde Ata Küner anısına yapılan ITF Gençler turnuvasında Selin Sepken teklerde şampiyon olurken, çift erkeklerde Umut Akkoyun/Mert Özdemir çifti, kadınlarda ise Melis Uyar/Mariya Poduraeva çift ikinci oldu.

Senyörlerden haberler

- Antalya da Nisan'da gerçekleşecek ve bir hafta sürecek olan Geleneksel Türkiye Takımlar Şampiyonası'nda uygulanacak fiyatlar açıklandı. Farklı uygulamalar senyörlerin tepkisini çekti.
- Mart ayında turnuvalar sıraya girdi: 8 Mart'ta Kültürpark'ta Hafta Sonu Turnuvası; Yine 8 Mart'ta İZTİK'te 20.000 Tl ödüllü Senyör Turnuvası; 21 Mart'ta İpek Şenoğlu Turnuvası başlayacak.

İyi ekiplerle çalıştı

Roger Federer gençliğinden bu yana rekorlar ve başarılarla süslü kariyeri boyunca bir çok koç önderliğinde ki ekipler ile çalıştı. "Destekleri ve motivasyonları olmasaydı, ben hiç bir zaman en yaşlı dünya bir numarası olamazdım diyerek" onlara tek tek şükran'larını sundu: Jose Higueras;
Higueras, Peter Lundgren, Peter Carter, Stefan Edberg, Paul Annacone, Severin Luthi ve son zamanlarda ki Ivan Ljubicic. Fitness hocası Pierre Paganini ve o zamanki koçu Adolf Kacovsky'i de özellikle anarak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA