• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sona yaklaşılırken NECDET KESTELLİ

Sona yaklaşılırken

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2018, 00:00

Bu sene pembenin revaçta olduğu 2018 Avustralya Open Grand Slam Turnuvası'nın gece yarılarına kadar uykusuz kala kala izliyoruz.
Katılamamışlar için üzüldük, kazananları alkışladık, alkışlamaya da devam edeceğiz. Beklenmeyen yenilgilere üzüldük ama heyecan hiç azalmadı, giderek de artıyor.
Kimlerin tepelere çıkacağını kestirmek hala çok zor. Zverev gibi, Thierry gibi gençler çabuk havlu atarken değişik bir renk ve gelecek için umut kattı.
Önemli olan tenisi sevmeye ve sevdirmeye devam etmek... Medyamız pek umursamasa da sağ olsun sanal dünya!

Tek gencimiz Yankı Erel

Bu büyük turnuvaya gençler kategorisinin tekler ana tablosunda katılan 17 yaşındaki Yankı Erel ilk turda oynadığı dünya 13 numarası olan Amerikalı Fenty'yi 3 sette 2/1 yenerek çıktığı ikinci turda da Çek Svrcina'yı 2/0 (6/2-6/0) geçerek 3. tura çıktı. Yankı 1 numaralı seri başı Rus oyuncu Skatov'un rakibi oldu. Yankı, çiftlerde de ana tabloda oynadı ama maalesef ilk turda elenmiş olsa da akışlarımızı fazlası ile hak etti. Genç ümidimizi kutluyoruz. Çiftlere Hollandalı De Jong ile beraber katılan Yankı Erel Fransız rakipleri Gaston ve Tabur'a karşı maçı 6/3-6/3'lük setlerle kaybetti.

Selin Övünç ilk 100'de

17 yaşındaki Selin Övünç, Hindistan'da iki haftada arka arkaya oynadığı 2. tekler finalinde Ukraynalı Khodan'ı 3 sette yendi ve ITF Juniors turnuvasında şampiyon oldu ve ITF gençler sıralamasında ilk 100 oyuncu arasına girmiş oldu. Selin'i kutluyor ve üstün başarılarının devamını diliyoruz.

Yaşlı anlayışı değişiyor mu?

Çok değil 15 sene önce, 30'larına yaklaşan tenisçilerin çok büyük bir kısmı emekli olur, müsabakalardan erken koparlardı. Bir kaç senedir ise tam tersinin yaşandığını görüyor, başarılarına şaşırıyor ama mutlu da oluyoruz. Venüs Williams, Federer bunların başında gelirken yaşlarına rağmen devam edenlerin sayısında epey bir artış var. Örneğin yakından bildiğimiz ve bu turnuvada hala var güçleri ile mücadele eden Fransız tenisçilerden Mannarino 29,6, Monfils 31,4, Richard Gasquet 31,6, Jo-Wilfried Tsonga 32,8, Gilles Simon 33,1 ve Julien Benneteau 36,1 yaşındalar. Diğer ülkelerden de az da olsa var tabii ki: hem kadınlarda, hem de erkeklerde! Umarız yıldız oyuncuların bu uzayan profesyonel tenis yaşamları gençlerin morallerini bozmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA