• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yaşayan efsane Roger Federer NECDET KESTELLİ

Yaşayan efsane Roger Federer

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.02.2018, 00:00

Avustralya Açık GRAND Slam'ını kazanarak zirve yarışında Nadal'a çok yaklaşan Federer, daha önce iki defa şampiyon olduğu Rotterdam Turnuvası'na katılarak hedef yükseltti. Burada ki ilk maçını 2001'de kazandığı en hızlı maçlardan biri olarak onuncusunu 47 dakikada kazandı.

5 YIL SONRA

Rotterdam'da çok başarılı bir hafta geçiren Federer, çeyrek finalde Haas'ı yenerek hedeflediği dünya 1 numarasına 5 yıl aradan sonra (2012) yükselmeyi bildi. Federer finalde onu bekleyen genç, iddialı ve Federervari oynayan Bulgar Dimitrov ile eşleşti. ATP 5 numarası ve 9. ATP unvanının peşinde olan Dimitrov'u yalnız 56 dakikada 6/2-6/2'lik 2 sette yenen Federer hedefe bu kadar kolay ulaşabileceğini kendisi bile düşünemiyordu her halde.

97. ŞAMPİYONLUK

Tüm seyirciler tarafından ayakta alkışlanarak kutlanan Federer, burada hem 97. şampiyonluğuna ulaşmış oldu ve hem de 1973'ten beri dünyanın en yaşlı bir numarası olarak evine döndü. Yaşayan efsanenin maçtan sonraki açıklaması ise oldukça ilginç ve güzeldi:
"Sağlıklı ve her gün tenis oynayabildiğim için de çok mutluyum."
Çağla, Budapeşte elemelerinde
Başak Eraydın'ın alternatif listeden girmeyi başaramadığı Budapeşte elemelerinin ilk turunda Çağla Büyükakçay ilk seti kaybetse de 2. seti galip tamamlayıp maça tutundu.
Ancak çekişmeli geçen son seti kaybedince ana tabloya yükselme şansını kaybetti.

CHENNAİ ATP CHALLENGER

Cem İlkel, Kazak Popko'yu 2 maç puanı çevirdiği karşılaşmada 4-6/7-6(6)/6-
2 yenerek Hindistan daki ATP Chennai Challenger turnuvasında adını ikinci tura yazdırdı. Tekler maçının ardından partneri Petrovic ile önce turnuvanın 3 numarası Granollers/ Uchiyama çiftini, ardından Gunneswaran/ Prashanth çiftini, sonra da Ratiwatana/Ratiwatana çiftini 7-6/2-6/10-8 skorla mağlup ederek finale yükseldi. Ancak finalde yenilerek ikincilikle yetindi. Tuna Altuna/Mohamed Safwa çifti ise Pedro Martinez/Sumit Nagal çiftini 6/3 ve WO ile mağlup etti ve ATP Chennai Challenger'da çeyrek final ile yetindi.

İYİ HABERLER

Ali Gülen/Ege Cankuş çifti, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki ITF Gençler turnuvasında ikincilik ödülünü kazandı.

Antalya'da düzenlenen GD Tennis Cup ITF Gençler turnuvasında Emir Şendoğan tek erkeklerde, Başak Akbaş tek kızlarda ikinciliği elde etti. Bora Şengül/Berk İlkel ise çift erkeklerde şampiyon oldular.

Altuğ Celikbilek, Boyard'ı 4-6/6-4/7-5 skorla geçerek Antalya Futures 15K turnuvasında yarı finale yükseldi. Çiftlerde Altuğ Çelikbilek/ Cengiz Aksu çifti şampiyon oldu. Cengiz böylece kariyerinin ilk profesyonel kupasını kaldırırken Altuğ sezonun 2. kupasını kazandı. Tebrikler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA