• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İstanbul Cup ve Open rüya gibi geçti NECDET KESTELLİ

İstanbul Cup ve Open rüya gibi geçti

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2018, 00:00

TEB BNP Paribas'nın ana sponsorluğunda yapılan ATP ve WTA'nın bu iki önemli turnuvası bu sene yine Garanti Koza Park'ta gerçekleşti.
Her iki turnuvada da hiç kimsenin beklemediği bir şekilde ilk 120 oyuncu arasında bulunan kadın ve erkekler yarı finalde buluştular. Bu durum her iki turnuva için de büyük sürprizdi.

Favoriler safdışı kaldı

Kadınlarda favori olan dünya iki numarası Wozniacki, hepimizin yakınen tanıdığı yılların yıldızları seri başları Kuznetsova ve Radwanska da ilk turlarda ya sakatlıktan ya da yenilerek elendiler. Erkeklerde ise dünya 3 numarası Cilic ile diğer 3 seribaşı da çabuk elenenler kervanına katıldılar.
Bu arada eleme ve ana tablolara katılan oyuncularımızdan ise maalesef hiç güzel haberler gelmedi.

Şampiyonaya eleştiriler

11 Nisan 2018'de TTF'ce yayınlanan Türkiye Senyör Takımlar Şampiyonası Oyuncu Listeleri'ne baktığımızda önce: 1- Kulüp puan listesi görülüyor.
Kısmen (!) özel transfer ve her sene değişebilen tenisçilerden oluşan takımlar da, oyuncuların puanlarından oluşturulmuş.
Kulüp puanlarının, kulüp turnuvası olmadığına göre ne değeri, ne işi ve ne de yeri var değil mi?
Anlaşılan şampiyonanın adı değiştirilmiş ama içeriğinin ve özünün değiştirilmesi (sehven!) unutulmuş.
Bu organizasyonun TTF için ne kadar vazgeçilmez ve en büyük gelir kaynağı olduğu düşünülürse.
19 sayfa, 760 oyuncu..
Kulüplerimiz tarafından kıskanılacak kadar müthiş bir rakam, hem de hepsi bu organizasyon dışında hiç kaale alınmayan fiktif güçlü tenis camiasından...

Şampiyonluk özveri ister

Ben bu sene neredeyse ilk defa turnuvaları yerinde izleyemedim ama sağ olsun SporTV sayesinde beklemediğim kadar çok çekişmeli, güzel ve heyecanlı maçlar izledim. İlk yüz oyuncuları küçümsememek lazım. Hepsi tenisi biliyor ve çok güzel oynuyorlar, ancak oyun varyasyonları eksik olduğundan daha yukarılara pek çıkamıyorlar. Ama seyredenler zevkle izliyor. Tabii ki hiç biri, bir Federer veya bir Nadal zevki vermiyorlar. Turnuvada tribünlerin boş olması tabii ki herkesi üzdü. Gerçi tüm dünyada da Grand Slam'ler hariç çeyrek finallere kadar tribünler pek dolmaz ama burada neredeyse hiç seyirci yoktu.

Parmentier ve Daniel başarılıydı

WTA'da ilginç isimlerin başarısını izledik. Kendilerinin bile akıllarına gelmediği halde, WTA'da Fransız Parmentier, dünya 114 numarası 25 yaşındaki, turnuvadaki en düşük puanlı Japon Taro Daniel de ATP 'de kupaları kaldırdılar.
Erkeklerde finalist 34 yaşındaki Tunuslu Malek Jaziri bu başarısı ile kariyerini zenginleştirdi ve 2006 yılından beri ATP serisinde Anderson'dan sonra finale çıkan ikinci Afrikalı oyuncu oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA