• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İstanbul Open’da beklemedeyiz NECDET KESTELLİ

İstanbul Open’da beklemedeyiz

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2018, 00:00

Garanti Koza Park'ta düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Open'da elemelere katılan iki oyuncumuzun Alkaya ve Ağabigün'ün elenmelerinden sonra ana tablo mücadelesinde korta çıkan milli tenisçi Cem İlkel, Paolo Lorenzi'ye 6-2, 6-3'lük setlerle yenildi. Salı günü ise Marsel İlhan WC ile Malek Jaziri ile, çiftlerde ise Tomic ile beraber Cem İlkel 4 numaralı seri başlarının rakibi olacaklar. Tuna Altuna ve Anıl Yüksel takım oluşturdular ve ilk maçalarını 1 numaralı seri başları ile oynayacaklar. Başarılı haberlerini okuruz inşallah...

TENİSE DOYDUK

Garanti Koza Park'ta 11. düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta oyuncularımız bu sene biraz hayal kırıklığı yaşatsalar da turnuva devam etti. Turnuvanın favorisi Wozniacki sakatlıktan ve sürpriz aday Kuznetsova Hercog'a yenilerek turnuva dışında kalsalar da, 32 yaşında ki dünya 122 numarası Fransız Pauline Parmentier, 10 yıl aradan sonra İstanbul Cup'ın finalinde Slovenya'lı Polona Hercog'u üç sette yenerek WTA'de yeniden şampiyonluğu kucakladı ve WTA üçüncü şampiyonluğunu kazandı. Kutluyoruz.

TOPRAK İMPARATORU NADAL

Stefanos Tsitsipas'ı Barcelona turnuvasının finalinde 6-2 ve 6-1 ile geçen Rafel Nadal, buradaki 11. kupasını da kazandı. Bu ayakta alkışlanır. Çiftlerde ise İspanyol Lopez kardeşler Pakistanlı oyuncu Qureshi ile Hollandalı Rojer'den oluşan çift takımını 2 sette 7/6 (5) - 6/4 yenerek şampiyon olmayı bildiler. Bu arada toprak kortlarda 400. maçını kazanarak, Nadal da toprak kortta en fazla maç kazanan Guillermo Vilas-659, Manuel Orantes-502 ve Thomas Muster - 422 arkasından 4. sırada bulunuyor.

ANMAK VE HATIRLAMAK

1986 yılından beri çok yakın dostum olan Kültürpark Tenis Kulübü üyesi Nesim Esin'i (nam'ı diğer NISO) geçtiğimiz Kasım ayında uzun bir tedavi döneminden sonra kaybetmiştik. Kültürpark Tenis Kulübü çok büyük bir vefa örneği göstererek NISO anısına açık bir karışık çiftler turnuvası düzenledi.
Kulüp yönetimini bu anlamlı vefa girişiminden dolayı kutluyorum. Bil istifade İstanbul'da gerçekleştirilen başka bir anı turnuvası dolayısı ile eski bir tenisçi dostumuz Hülya Keskinel'i de anmış olalım.

KISA KISA...

- WTA Rabat elemelerine katılan Ayla Aksu, ilk tur maçında dünya 141 numarasına;
Başak Eraydın, 214 numaraya elendi. İpek Soylu Lizette Cabrera'yı yenip ikinci tura kalsa da o diğer arkadaşları gibi teklerde turnuvaya veda etti

- Altuğ Çelikbilek Tunus'taki ITF Futures turnuvasında finalde çiftlerdeki takım arkadaşı Biljesko'ya yenilerek 2. oldu.

- 31 yaşında ki Pemra, tek başına turnuva turnuva dolaşıyor ve başarılar kazanmaya devam ediyor. En son geçtiğimiz hafta ITF 25K Obidos turnuvasında dünya 266 numarası Gonna Pozikhirenko'yu yenerek yarı finale, ardından da İngiliz rakibi Katie Swan'ı 6-4, 6-4 yenerek finale yükseldi.
Tebrikler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA