• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Wilson Senior NECDET KESTELLİ

Wilson Senior

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.04.2018, 00:00

15. Uluslararası Wilson Senior Tenis Turnuvası 15. Uluslararası ITF Grade- A Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası, 35+ ve 80+ kadın ve erkek katılımcılar ile tekler, çiftler, karışık çiftler ve kaybedenler kategorilerinde başta ev sahibi Türkiye olmak üzere 40 ülkeden 370 usta tenisçi ile gerçekleşti. 55+ Erkek çiftlerde birinci Frank Bannwart / Hansi Dreifaldt (İsviçreliler), 55+'da ikinci Hüseyin Cimcöz / Levent Turan (Türk oyuncular) olurken, 75+ kadın çiftlerde ise 1. Irmgard Gerlatzka/ Christel Knapp (Alman 75+ oyuncular), 2. hughes Susy Burggraf / Ruhan Esen (Türk) olmuştur. 75+ Oyuncularımızı kutluyoruz. Katılan diğer tüm oyuncularımız ise zirvelerde yer bulamadılar.

LALE CUP

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı İBB Spor Tesisleri'nde düzenlenen toplam 60 bin dolar para ödüllü ITF Kadınlar Lale Cup Turnuvası'nda Türk oyuncularımızın yaprak dökümü yaşandı. Üzüldük tabii! Turnuvaya katılan yedi sporcumuzdan yalnız 31 yaşındaki dünya 377 numarası Pemra Özgen, 1 nolu seribaşı ve dünya 99 numarası Alexandrova'yı yenerek ikinci tura çıktı.
Teşekkürler Pemra. Buna karşılık Lale Cup çiftler şampiyonluğunu Ayla Aksu ve partneri kazandı.
Ayla'yı kutluyoruz.

ÇİFT OYUNUNUN KRALLARI

ATP World Tour haberlerini takip edip, bilenlerin sevdiği özellikle 29 sezondur çiftlerde oynayan ve yüzündeki samimi tebessümü hiç kaybolmayan Asya'nın en zarif spor adamı 44 yaşındaki Hintli tenisçi Leander Paes yeni bir rekora da imza atarak çiftlerdeki 750. galibiyetini elde etti. Paes, dünyada da 1973 yılından beri bu seviyeye ulaşan 6. oyuncu oldu. Çiftlerde oynadığı toplam maç sayısı ise tam 1183. Bu 5 şampiyon Mike Bryan, bu sene profesyonel tenisi bırakacak olan 45 yaşındaki Daniel Nestor, Bob Bryan, Todd Woodbridge ve Max Mirny'dir.
Hindistan Davis Cup takımı olarak Paes, Çift partneri Rohan Bopanna ile 43. çiftler galibiyetini geçtiğimiz günlerde alarak Çin takımına karşı Asya/Okyanusya 1. grubunda kalmayı başardı ve bu güne kadar takım maçlarındaki en çok galibiyeti olan İtalyan Pietrangeli'nin de rekorunu kırmış oldu.

SPOR ZİRVESİ

Türkiye Spor Zirvesi, 26 Mart 2018'de İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Şimdiden ikincisi zirve için yapılması istenilen şehir önerilerini almaya bile başladılar. Bu arada Türk spor camiası, hep talep edildiği gibi özet te olsa bir sonuç raporu bekliyor. Hala ümitliyiz. Umarız bu başarılı zirve çok verimli olmuştur ve gelişerek Türk sporuna sürekli katkı sağlamaya devam eder. Yeter ki çalışmalar ve öneriler geniş kitlelere ulaşsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA