• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Laver Cup müjdesi NECDET KESTELLİ

Laver Cup müjdesi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.09.2018, 00:00

Dünya'da hali hazırda mevcut tenisin üst yöneticileri tenise yeni bir şeyler daha katmak, organizatörlere, sponsorlara, oyunculara ve de tabii ki televizyon kanalları ile seyircilere daha cazip görünmek ve biraz da tenise yeni bir canlılık getirmek için durmadan kafa patlatıyorlar. Laver Cup, yeni yeni arayışlar içinde bunlardan biri: amaç dünyanın en iyi oyuncuları ile, 20. asrın en büyük tenisçisi, tenisin duayenlerinden Rod Laver'i onurlandırmak, hem de ortaya çıkacak hareket ile tenisin dünya sporları içinde hep ilklerde kalmasını sağlayıp üstgörselliği sayesinde de seyirciyi sevindirip mutlu etmek galiba!

GÜZEL MAÇLAR

Bu sene ikincisi Chicago'da düzenlenen Laver Cup'ta Dünya takımı Kevin Anderson, John Isner, Diego Schwartzman, Jack Sock, Nick Kyrgios, Frances Tiafoe, Nicolas Jarry, John McEnroe (Kaptan), Patrick McEnroe (Yardımcı Kaptan) ile geçen senenin galibi Avrupa takımı- Federer, Djokovic, Zverev, Dimitrov, Goffin, Edmund, Björn Borg (Kaptan) ve Thomas Enqvist (Yardımcı Kaptan) karşılaştı. 3 gün süren müsabakalar sonunda alınan ilginç neticeler ile Avrupa takımı 13'e karşı 8 puan ile yine kazanan taraf oldu.
Nadal'ın yokluğunda bu sene Avrupa takımına Djokoviç dahil edildi.

MUSTAFA ŞAMPİYON

ENKA Spor Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı TEB 18 Yaş Türkiye Şampiyonası'nda tekler 2 numaralı "bye" olarak mücadele veren Mustafa Erdoğan finale kadar rakiplerine 1 set kaptırdıktan sonra 4 numaralı seribaşı ve geçtiğimiz hafta 16 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Muhammed Kaan Erel'i 6-4, 3-6 ve 7-5 yenerek şampiyon oldu.

FEDERER'İN DOSTLUĞU VE KOÇLUĞU

Laver Cup Federer ile Djokovic'in ilk defa bu kadar uzun süre beraber vakit geçirmelerine vesile oldu. Bu arada Federer'in koçluğundan da nasibini aldı. Djokovic'in zor durumda olduğu bir maçta kuşağına eğilerek, "bak kardeş, sen burada kazanmak için mücadele ediyorsun, karşında ki rakibin ise kaybetmemek için oynuyor". Kafasını kaşıyan Djokovic, "Yapma yahu, bak bunu bana kimse söylemedi; ben buraya sevgili Rod Laver abimizi onore etmeye geldik sanıyordum" demesi üzerine Federer "Bizler oyunlarımızı kazanmazsak onu nasıl onore edebiliriz ki! " demiş

ÜLKEMİZDEN KISA KISA...

- Yükselen milli yıldızımız Pemra Özgen, Portekiz'de Lizbon şehrinde oynanan 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında final maçında kaybederek turnuvayı ikinci olarak tamamladı.
- Antalya ITF turnuvasında kariyerinin ilk tekler yarı finaline yükseldikten sonra finali bulan Cemre Anıl'ı kutluyoruz.
- Milli gururumuz ve Türkiye'nin bir numarası Cem İlkel Amerika Kaliforniya'daki ATP Tiburon Challenger elemelerinde 3 başarılı galibiyetten sonra adını ana tabloya yazdırdı. Başarılarının devamını diliyoruz.
- Türk tenisinin 110 yetenekli oyuncusu İzmir'de İzmir Kültürpark Tenis Kulübü'nde başlayan 16 Yaş Türkiye şampiyonasında buluştu.

OSAKA 2. OLDU

10 maçlık bir galibiyet serisinden sonra US Open şampiyonu Naomi Osaka rahat geldiği WTA TOKYO'nun finalinde Karolina Pliskova'ya 2 sette ve bir saatte 6—4-6/4 kaybederek ancak ikinci oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA