• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Amerika Açık tatsız bitti NECDET KESTELLİ

Amerika Açık tatsız bitti

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2018, 00:00

ABD Açık iyi başladı ama maalesef tenise yakışmayan sahnelerle kötü bitti. Erkeklerde Djokoviç birinci olurken, kadınlarda ise 36 yaşındaki ablası büyük favori Serena Williams'ı korttan silen ve bomba gibi patlayan 20 yaşındaki Japon Osaka şampiyon oldu.
Final maçında onbinlerce seyirci ve TV'lerdeki milyonların gözleri önünde kule hakemi Carlos ile Serena arasında yaşanan olaylar çok yönlü polemikler doğurdu. Resmi olarak hakemin kararlarının hem turnuva yönetimi hem de ITF tarafından da çok doğru olduğu kesinleşmiş olsa da olay tüm varsayım ve olası psikolojik yönlerine rağmen tenise yakışmadı.
Ve maalesef Osaka'nın ilk Grand Slam şampiyonluğu da hay huya geldi.

RUHAN ESEN DÜNYA 9 NUMARASI
Dünya 75 yaş grubunda mücadele eden süper senyör kadın milli oyuncumuz Ruhan Esen gerçekten çok önemli başarı gösterdi. dünya sıralamasında 9. sıraya çıkmasını bildi. Esen'i, bir Türk tenisçinin bugüne kadar yükseldiği ve ilk defa almış olduğu sıralama dolayısıyla candan kutluyor, ileri yaş grup oyuncularına güzel bir örnek olmaya devam etmesini diliyoruz.

SENYÖRLERDEN İYİ HABER BEKLİYORUZ
Yarışmacı tenis faaliyetlerine son verdikten sonra da bu spor dalından kopmamak ve raket sallamayı sürdürmek, hem vücut, hem de ruh sağlığı açısından önemli. Bizde de senyörler turnuvalara katılarak çabalarını sürdürüyor, onların bu faaliyetleri özenle sürdürmelerini istiyoruz. 16-22 Eylül'de Umag/ Hırvatistan'da oynayacak Super Seniors milli takımlarına ve yine 21-26 Ekim tarihleri arasında Florida/ABD'de oynanacak olan Young Senior takımlarına başarılar.

TAKIMDAŞ OLMAK ÇOK ÖNEMLİDİR
Yeni Zelandalı bir oyuncu, Dünya Senyör Şampiyonası ile ilgili hislereni nasıl dile getirmiş:" "Ben takım oyunlarını çok seviyorum, arkanızda hep birinin varlığını hissediyor, birbirinizi sürekli destekliyorsunuz. Takım için oynadığınızda oluşan baskı artsa da daha dikkatli davranıyor ve takım arkadaşlarınıza daha çok destek oluyorsunuz. Tabii bu iki taraflı işlediği için çok daha anlamlı..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA