• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Doğu Ligi amacına ulaşacak gibi ama... NECDET KESTELLİ

Doğu Ligi amacına ulaşacak gibi ama...

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.09.2018, 00:00

Tenisi ülkenin dört bir yanına ulaştırarak sevdirmek ve geliştirmek amacıyla kurulan Doğu Ligi'nde heyecan sürüyor.
Aslında ülkenin dört bir yanına deniyor olsa da yalnız doğu illerinin sporcuları ve takımları ile gerçekleşiyor ve tenisi yalnız onlara sevdiriyor olsa gerek. Ülke tenisinin gelişmesine katkısı ne olur tabii ki bilemeyiz.
İzleyip zaman içinde bunları da değerlendirmek gerek. Doğu Ligi'mizin 7.yılı Batman'da 58 takım ve 350 sporcunun katılımlarıyla, takımlar arası ve ferdi maçlarla oynandı.
Kazananları şimdiden kutluyoruz.
Darısı Türkiye Ligine diyelim...

Na d a l öldü öldü dirildi

Amerika Açık'ta müthiş maçlar oynanıyor. Erkeklerde mücadele ilginç sonuçlar gösteriyor. Murray'ın, ardından Federer'in beklenmedik şekilde elenmesiyle şampiyonluk Nadal ile Djokoviç'e göz kırpıyor gibi.. Ancak İspanyol Rafael Nadal, Dominic Thiem'i 4 saat 49 dakika süren bir tenis savaşından sonra 3-2 ile eleyebildi ama maç bittikten sonra da kendini yere attı.
Nadal ilk sette 6-0 gibi bir hezimete uğradı, ikinci seti 6-3 aldı, üçüncü seti tie-breakle kazandıktan sonra 4.seti de yine tie-break'le kaybetti. Beşinci sette maç gitti geldi, Nadal yine tie-breakle kazanıp final doğru yürüdü.

Kadınlarda Serena favori

Kadınlarda şampiyonluk mücadelesi daha da enteresan. Favoriler bir bir elendiler. Turnuvanın bir diğer favorisi Serena, ablası Venus'ü yendikten sonra şampiyonluğa yaklaşan bir isim olarak ortada. Belarus'lu Dünya 20 numarası 20 yaşındaki 1.80'lik Sabalenka US Open'a gelinceye kadar önüne geleni yendikten sonra Kvitova'yı da darmadağın etti. Komple bir oyunu var ve çok hızlı, çok da cesur. Seyredene zevk veriyor. Ne var ki Japon oyuncu Osaka'da çok değişik ve dişli bir oyuncu. Ve üç setlik bir heyecanlı maç sonrasında Osaka mücadeleden galip ayrılıyor.
Kaybeden Sabalenka'nın maç puanından sonra raketini fileye savurması ise bu genç ve iddialı oyuncuya hiç yakışmadı. Kim şanslı:
2 Amerikalı Serena Williams ve Madison Keys şanslı gibi. Diğer çeyrek finalistlerden de biri şampiyon olursa da hiç şaşırmam.

Yankı çabuk elendi

Amerika Açık Gençler Turnuvasına teklerde 16 nolu seribaşı olarak katılan milli ve genç oyuncumuz Yankı Erel ilk turda Tirante ile oynadı. Ancak üç sette yenilerek tekler müsabakalarına veda etti. Çiftlerde ise Virtanen ile yeniden ekip oldu. Başarılarını bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA