• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hopman Cup heyecanı NECDET KESTELLİ

Hopman Cup heyecanı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2018, 00:00

Avustralyalı büyük tenisçi, Harry Hopman'ın mirası olan ve onun anısına yapılan Mastercard Hopman Cup 2019, Batı Avustralya'daki Perth şehrinde yapılacak.
Perth Arena'da 29 Aralık 2018'de başlayacak turnuva 5 Ocak 2019'da sona erecek. İki grup halinde oynanacak maçlarda ülkelerin dünya sıralamasında ki en iyi tenisçileri yer alacak. A Grubu'nda Almanya, Fransa, Avustralya ve İspanya, B Grubu'nda ise İsviçre, Amerika, Yunanistan ve İngiltere takımları yer alacak.
Oyuncuların hepsi zirvede.

NASIL OYNANACAK?

Müsabakalar her seansta bir erkek ve bir kadın tekler ile ardından yapılacak bir karışık çift maçlarından oluşacak.
Erkekler ve kadınlar teklerde üç set üzerinden, karışık çiftler müsabakaları ise yeni format olan üç FAST 4-4 oyunluk hızlı set üzerinden oynanacaktır. Hadi hayırlısı! Empoze edilen 3 dile alıştıracaklar bizi de bu yeniliklerle galiba...

TÜRK TENİSİ İLERLİYOR MU?

Büyükler Türkiye Şampiyonası adı altında düzenlenen turnuva sona erdi. Çoğu 13 yaş oyuncularının katılımlarıyla 32'lik fikstürler oluşturularak düzenlenen turnuvada kadınlarda , Pemra Özgen İlay Yörük'ü, Berfu Cengiz de Zeynep Erman'ı yenerek finale yükseldi. Tecrübeli oyuncumuz Pemra genç Berfu'yu 6/4-6/3 yenerek 11. kez Türkiye şampiyonluğunu kazandı.
Erkeklerde ise Cem İlkel, Anıl Yüksel'i Sarp Ağabigün de Baran Cengiz'i yenerek finale çıktılar.
Türkiye'nin bir numarası milli oyuncusu Cem İlkel finalde Sarp Ağabigün'ü 7-6/6-0 ile 2 sette yenerek ilk şampiyonluğuna ulaştı. Yaşları ilerledikçe tenisten kopmaya başlayan oyuncular yanında elimizde kalanları görünce hayıflanmamak ve üzülmemek mümkün değil. Her halde biz anlamıyoruz ama gelişme bu olsa gerek!

TEPEDEKİ GELİŞMELER

Bu yıl sonu itibariyle ATP'nin ilk 50 sırasında yaşları 23'ün altında olan 10 oyuncu görüyoruz.
Bunlardan biri de müthiş bir başarı ile ilk on içinde ve tepeyi zorluyor. Böylesi bir durum 11 yıldan beri ilk defa görülüyor.
Diğer bir şey de ilk on oyuncunun 9'unun yaşları da, biri 37 olmak üzere 30'un üstünde. Bu da pek bu güne kadar görülmüş bir şey değil.
Tenis için çok enteresan ve düşündürücü!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA