• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kurallar tepetaklak! NECDET KESTELLİ

Kurallar tepetaklak!

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2018, 00:00

Uzun süredir üzerinde ciddi iyileştirme çalışmaları yapılan, yıllanmış, eskimiş, günümüz şartları içinde artık iyice hantal ve anlamsız kaldığı düşünülen tenis kaideleri özellikle ATP ve dünya tenisinin üst yönetici ve kurulları tarafından hazırlanmış yenilikçi ve yaratıcı önerileri ilk defa ATP Next Gen yıl sonu finallerinde gözler önüne serildi

GELENEKSEL TENİS SİL BAŞTAN

Gelenekselleşmiş tenisimize çok ters gelecek gibi gelse de, tenisin gelişmesine ve her türlü seyrine faydalı olacak mı, hep beraber göreceğiz. Küçük gibi görülse de zamanın kısaltılması, hakem hatalarının ortadan kaldırılması (!) ve oyuncuların daha çok puan haklarını arayabilmeleri ile ilgili çok önemli bu değişikliklere alışıncaya kadar epey polemik olacak gibi.

TOP TOPLAYICILAR ÇOK ÖNEMLİ

En güzel yenilik, bugüne kadar hep top toplayıcılara yüklenmiş olan havlu servislerinin kesin bir şekilde çözülmüş olmasıyla o genç top toplayıcılar artık süper tenis starlarının attıkları havluların peşinde koşmayacaklar.
Tenisçiler kendi havlularını kendileri kullanacak. Korta iki havluyla çıkan Raphael Nadal şimdi ne yapacak merak ediyorum.
Çok yerinde bir karar.
Alkışlıyorum. Çok da insani!

ÇEKLER'İN TAKIM ZAFERİ

2018 Fed Cup by BNP Paribas finali, Prag'daki O2 arenada 8 senede 6 defa şampiyonluğa ulaşan, Kvitova, Pliskova, Siniakova ve Strycova'dan oluşan Çek Cumhuriyeti takımı ile Collins, Kenin, Riske ile Melichar'dan oluşan ABD takımı arasında oynandı ABD takımını 3-0 yenen Çek Cumhuriyeti takımı şampiyon oldu, unvanını da korudu.

YENİ BİR YUNANLI YILDIZ YETİŞTİ

2018 Next Gen ATP finalleri çok zevkli geçti ve sonunda, geçen sene ilk defa gerçekleşen bu finallerde unvana yaklaşmış olsa da sonunu getiremeyen 20 yaşındaki, bu sene hem 2018 boyunca dünyanın ilk on oyuncusundan 4'ünü yenme başarısını göstermiş olan, hem de bir numaralı "bye" olarak turnuvaya katılan Yunan vatandaşı Stefanos Tsitsipas, finalde 2 numaralı seri başı 19 yaşındaki Alex de Minaur'u 2-4, 4-1, 4-3 (3), 4-3 (3) ile dört sette ve 1 saat 41 dakikada yenerek şampiyon oldu ve yeni bir yıldız olarak dünya tenisindeki yerini aldı.

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

- Isınma 4 dakikaya indirildi.
- İlk serviste "let" kalkmış. Serviste fileye çarpıp servis sahasına düşen toplar oyunda sayılıp oynanacak.
- İki puan arasında servis en fazla 25 saniye içinde atılacak.
- Maçlar 4 oyunluk beş set üzerinden "no ad" kuralı ile oynanacak. Oyunlar 3-3 olduğunda "tie - break" yapılacak.
- Çizgi hakemleri kullanılmayacak ve in-out sorunu, topun çiftlemesi, fileye değme, hatalı vuruş şekilleri gibi her türlü sorunlu hallerde "Hawk-Eye" sisteminin kararları kesin olacak.
- Seyirciler daha serbest olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA