• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kortların yeni prensi NECDET KESTELLİ

Kortların yeni prensi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.11.2018, 00:00

21 yaşındaki Alman Alexander Zverev, Londra'daki O2 arenada 10. "ATP World Tour" unvanı yanında, bu turnuvayı son on yıl içinde ve 21 yaşında kazanmış olan Novak Djokovic'ten sonra Nitto ATP Finalini ilk defa kazanan en genç oyuncu oldu. Zverev bir gün önce de Federer'i iki sette yenmeyi başardı, ancak Djokoviç karşısında kendisine pek şans tanınmamış olmasına rağmen onu da 2 sette yenerek üst üste gösterdiği başarının sürpriz olmadığını gösterip kanıtladı.
Fizik olarak zaten çok güçlü, uzun boylu, müthiş servisleri ile tam bir komple tenisçi Zverev!
Yıl içindeki iniş çıkşlarına rağmen, bu başarılarda Alman olmasının dışında, gelmiş geçmiş en büyük tenis şampiyonlarından biri, daha önce de bir süre Federer ile çalışmış olan eski şampiyon Çek İvan Lendl ile birlikteliğinin teknik, stratejik ve mental katkılarını göz ardı etmemek lazım. Evet geleceğin "top" oyuncusu yıldız olarak sahneyi kaptı gibi.

SIRA GELDİ DAVİS CUP'A

Geçen senenin şampiyonu ve şimdi 11. şampiyonluğunu hedefleyen Fransa takımı ile 2005 yılının şampiyonu Hırvatistan takımı bu hafta yarın ve cumartesi günleri arasında Fransa'nın Lille şehrinin toprak kort zeminli Pierre Mauroy Stadında "2018 Davis Cup BNP Paribas Final" mücadelesine çıkacaklar. Fransız takımının oluşturulmasında epey sıkıntılar yaşanmış olsa da artık Fransa yalnız maçlara odaklanmış durumda. Asıl polemik maçlardaki alınacak neticelerden sonra yaşanacak gibi! Hırvat oyuncu Marin Cilic'e göre de bu maçlarda, takımlar birbirlerine o kadar yakın ki, favori yok gibi! Ne var ki iki takım da kazanmak için oynayacak. Fransızların kaptanı Yannick Noah, 59 senedir şampiyon olamamış takımını 1991'de, hem de Agassi ve Sampras'lı USA takımını yenerek şampiyonluğa ulaştırmıştı. Şimdi de geçen sene aldıkları unvanı koruyarak 1930'dan beri ilk defa arka arkaya şampiyon olmak istiyor, üç "top" oyuncusundan mahrum olsa da! Göreceğiz...

ÇİFTLERDE ZAFER AMERİKALILARIN

Finallerin çiftler şampiyonları ise, şampiyonluk puanı çevirerek finali kazanan Amerikalı Jack Sock ve Mike Bryan oldu. Bu onların, Wimledon ve Amerika Açık'tan sonra üst üste kazandıkları üçüncü şampiyonluk oldu, adeta çiftlere ambargo koydular. Yeterince seyredilmeyen bir kategori olmasına rağmen şampiyonları alkışlıyoruz.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YAKIŞAN ÖNLEM

Londra O2 Arena, "Stack-Cup" firması ile işbirliği içinde bu finallerde, çevrecileri de çok yakından ilgilendiren bir yeniliği ilk defa uyguladı. Sporcuların kort içinde kullanacakları içecek şişelerini, tekrar kullanılabilecek malzemeden ürettirdi.
Oyuncuların soyunma odalarında da özel içeceklerini hazırlayabilmeleri için de cam şiseler bulundurdu. Ayrıca seyirciler de girişte yine tekrar kullanılabilecek şişelerde sunulan içecekleri satın aldılar.
Amaç, kullanılacak plastik bardak sayısını azaltarak çevreyi de en az 50.000 plastik bardaktan kurtarmak ve de dünyaya örnek olmak. Muhteşem bir uygulama. Kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA