• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kortların üç silahşörü NECDET KESTELLİ

Kortların üç silahşörü

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2018, 00:00

ATP'in yıl sonundaki ilk üç sıra, 2014 yılından beri ilk defa ama toplamda 7. kez bu üç büyük sporcunun olmuş. Ayrıca bu sene, bir sezon boyunca ve ilk defa birincilik unvanı her üçünün arasında zaman zaman gidip gelmiş. Hem de ayni yıl içinde sakatlıklardan dolayı uzun süre kortlardan ayrı kalarak. Müthiş başarı...

"RÜYA GÖRÜYORSUNUZ"

Buna karşılık, ben dahil çok insanın geçen yıl yaşattığı büyük patlamasını devam ettireceğine inanan insanlara bakın.
Federer bakın ne demiş; "Bu yılın aynı şekilde devam etmeyeceğini iyi biliyordum, ancak siz bunu bekliyorsanız size biraz rüya gördüğünüzü söylemek isterim..."

İŞTE SPOR EKONOMİSİ BU!

Sekiz gün süren ATP sene sonu finalleri için Londra O2 arenaya bu sene 243,819 Seyirci gelmiş ve 2009 yılından bu güne kadar gerçekleşen 150 karşılaşmada tam tamına 2 milyon 61 bin 84 seyirci ile rekor seviyesine ulaşmıştır.
Bu sonuçla beraber ATP'nın yıl boyunca organize ettiği 64 turnuvanın toplam seyirci sayısı, 4 milyon 570 bin seyirci yanında çeşitli dijital platformlardakilerle beraber 200 milyon rakamını aşmıştır.

PEMRA'DAN ÜÇ ŞAMPİYONLUK

Dünya tenisi çok yorucu bir 11 aydan sonra tatile girmişken Büyükler Türkiye Şampiyonası da Koza Wos Tesisleri'nde başladı. 6 yıldız oyuncumuzdan 5'i bu şampiyonluğu birer kez kazanmışken tecrübeli oyuncumuz Pemra Özgen burada 3 şampiyonluğa ulaşmış. Bu tatil döneminde kortlarda kimleri göreceğimiz ise merak konusu.

VEFAYA DAVET

Hepimiz biliyoruz ki "Vefa olmayan yerlerde özveri ve başarıyı bulamazsınız." Başarılı spor insanlarına, yaşlanıp köşeye çekildiklerinde daha çok vefa gösterilmesinin çok gerekli olduğuna inanıyoruz.
Örnek mi? İşte size İzmir'in yetiştirdiği ender tenis şampiyonlarından Ziya Kıpkızıl: Oynamış, şampiyonluklar kazanmış, şampiyonluklara katkıda bulunmuş, oyuncular yetiştirmiş spor adamı. Hem de hakikisinden. Kendinden çok yetiştirdiği çocukları düşünenden... Böylesi emin olun az bulunur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA