• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Harikasın Göz Göz ŞENOL KANTÜRK

Harikasın Göz Göz

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.08.2017, 00:00

Süper Lig'e 14 yıl sonra geri dönen Göztepe, ilk dakikalarda F.Bahçe'nin etkili paslaşmasına seyirci kaldı. Muhteşem seyircisinden yoksun olan sarı kırmızılılar, 4. dakikada çok organize atakta Alper'in attığı gole tepki vermekte gecikmedi. Castro'nun 25 metreden attığı müthiş şutta, Volkan'ın da büyük hatasıyla skoru çabuk dengelemesi Göztepe'nin özgüveni arttırdı.

SOĞUKKANLI FUTBOL

Beraberlik golünün ardından topa daha çok sahip olmak isteyen taraf Göztepe oldu.
Özellikle orta alanda Scarione ile Castro'nun topu kanatlara taşıma isteği ilk 20 dakikada Göztepe'nin artıları olarak göze çarptı.
F.Bahçe'de bu süreçte en etkili isim Alper Potuk olurken, Valbuena da attığı pas ve çalımlarla F.Bahçe'nin "Yeni Alex'iyim" mesajını verdi. Valbuena'sız bir Fenerbahçe gücünün yarısını kaybetmiş demektir. Her atakta Alper topu Göztepe yarı alanına karşı taşırken, Van Persie adam markajı altında eriyip kayboldu, ilk yarıda sahada olumlu bir hareket yapamadı.
İlk 45 dakikada Göztepe savunması dikkatli ve soğukkanlı dokunuşlarıyla F.Bahçe hücum elemanlarına fırsat tanımadı.

VALBUENA ÇOK İYİYDİ

İkinci 45 dakikanın yine başlarında Fenerbahçe sağlı sollu ataklarla Göztepe kalesini yokladı, uzun bir süre boyunca oyun hakimiyetini elinde tutu. Mehmet Topal'ın bomboş kaldığı pozisyonda yaptığı kafa vuruşunun direkten dönmesi Göztepe için gerçekten büyük bir futbol şansıydı. Bu fırtınayı atlattıktan sonra oyunda dengeyi kurmayı başaran Göztepe'nin, 56. dakikada Oscar Scarione'nin kendi çabasıyla yaratarak attığı golü sarı kırmızılı ekibin başkanı Mehmet Sepil'i Başkan'ı havalara sıçrattı. 64'te duran toptan gelen beklenmedik gol yine oyuna denge getirdi. Kalan dakikalarda oyun saman alevi gibiydi. Robin Van Persie yine bildiğiniz gibi, sıfır üretken. Valbuena'yı seyretmek ise ayrıca keyif vericiydi.

TEBRİKLER TANER HOCA

Genç hoca Tamer Tuna'yı da tebrik etmeden geçmeyelim. Sıfırdan bir takım yaratıp, bu denli olumlu futbol oynatarak, sezon açılışında F.Bahçe'ye kafa tutmak kolay iş değil. Bu Göztepe, taraftarıyla da bütünleştiğinde Süper Lig'de kalıcı olma yolunda istediği sonuçları alacak. Çünkü dünkü futbolu geleceğinin teminatı. Göztepe resmen galibiyeti kaçırdı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA