• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sefer bizim zafer Allah’ındır TOLGA TEKİN

Sefer bizim zafer Allah’ındır

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2018, 00:00

Dünyadaki 1 buçuk milyar Müslüman'ın sesi, İslam'ın son kalesi olan Türkiye, terör odaklarına ve onları destekleyen ülkelere karşı mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürüyor.
Dünyanın görmezden geldiği Siyonistlerin esareti altındaki Ortadoğu'daki zulme 'dur' demek, mazlumlara sahip çıkmak, cennet vatanımızın birlik, huzur ve bekası için 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 49'uncu güne girerken bu hak yolda kutlu zafere çok yaklaştığımıza gönülden inanıyoruz.
Ortadoğu'nun en ücra köşelerine kadar ilerleyerek terör odaklarının inlerine girip sorunu kökünden çözeceğiz inşallah.

'SABREDİN'

Çünkü alemlerin rabbi olan Allah (c.c.) bu müjdeyi bize yüce beyanı olan Kur'an-ı Kerim'de müjdeliyor.
İnananları üstün tutan Allah (c.c.) bu müjdeyi verirken dünyayı kendi mülkleri sananları da ayetleriyle uyarıyor.. A'raf Süresi 128. ayetinde Allah (c.c.) şöyle buyuruyor : "Mûsâ, kavmine, "Allah'tan yardım isteyin ve sabredin.
Şüphesiz yeryüzü Allah'ındır. Ona, kullarından dilediğini mirasçı kılar.
Sonuç (zafer) Allah'a karşı gelmekten sakınanlarındır" dedi." Bu ayeti kerime, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) Cebrail (a.s.) aracılığıyla vahyedilerek kıyamet gününe kadar tüm inananlara ilahi bir mesaj veriliyor.

AHİRETİN TARLASI

Öyleyse bu yüce beyana kulak vermemiz gerekiyor. Madem ki Allah (c.c.) kendisine karşı gelmekten sakınan kullarından dilediğini mirasçı kılıyor. O halde bizlerin yapması gereken tek şey emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmamızdır.
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibi değil hak ve hakikat peşinde olan halis kullardan olmalıyız.
Allah'a kul olduğumuzda o zaman dünyadaki konumumuzun ne olacağı ayetlerde açıkça ifade ediliyor. Tabi ki dünyanın ahiretin tarlası olduğunu ve burada ne ekersek orada onu biçeceğimizi de unutmamamız gerekiyor.

TÜRKİYE'NİN ROLÜ

Bazıları hala farkında değil ama tüm İslam aleminin ve zulüm altındaki insanlığın kurtuluşu anlamında Türkiye'ye önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.
Yıllarca Türkiye'yi vesayet altına alan dış güçler, İslam ülkelerini de esaret altında tutarak yıllarca sömürdü. Ama şimdi büyük Türkiye şaha kalktı.
Bu bölgede var olduğunu yıllar sonra ilk defa hissettirdi. Geriye dönüp baktığımızda aslında nereden nereye geldiğimizi görüyoruz. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra bütün dünyanın emperyalist devletlerine karşı dik durarak korkusuzca üzerlerine gitmek nerede görülmüştü? Bence Türkiye'nin genlerine kadar işleyen o imanın ve çektiği çilelerin meyvelerini toplama zamanı yaklaştı.
İstiklal Marşımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi "Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk'ın. Kimbilir belki yarın belki yarından da yakın."

KADINLAR ALLAH'IN EMANETİDİR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 1857 yılından beri New York'taki tekstil işçisi kadınlara gösterilen insanlık dışı muamele nedeniyle başlatılan mücadelenin yıl dönümü olarak her yıl kutlanıyor.
Halbuki bizim kadınlara olan bakış açımız çok eski tarihlere dayanır.
Türk geleneklerinde kadınlar Hakan'ın yanında Hatun olarak her zaman yerini almıştır. Kadınlara verilen değeri en güzel şekilde anlatan yüce dinimiz bize cennetin bile annelerin ayakları altında olduğunu öğretmiştir.
Bundan 14 asır önce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Veda Hutbesi'nde bizlere şöyle seslenmiştir:
"Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim.
Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emri ile helal kıldınız.
Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA