• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Oruç günahları temizler TOLGA TEKİN

Oruç günahları temizler

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2018, 00:00

Allah-ü Teala'nın mübarek kıldığı aylardan olan Recep ve Şaban'ı geride bırakarak rahmet ve bereket ayı olan, manevi yoğunluğun zirveye çıktığı Ramazan ayına girdik.
Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının en büyük hediyesi olan oruç ibadetini eda ediyoruz. Ancak ne yazık ki İslam dünyası, Gazze'deki zulüm nedeniyle kan ağlıyor. İslam düşmanları geçmişte olduğu gibi şimdi de İslam'a yönelik saldırılarında boş durmuyor. Bu zalimlere tek ses yine Türkiye'den geliyor.
Çünkü asırlar boyunca İslam'a hizmet etmiş olan bu millet, bir gün mutlaka bu yapılan zulmün hesabını soracak. Ancak zalimler, en büyük ve çetin azabı ahirette yaşayacak. Çünkü Allah (c.c.), dünya hayatında yapılan zerre kadar da olsa tüm hayır ve şer işlerin karşılığını gerek ceza gerekse ödüllendirerek vaadinden dönmeyeceğini ayetleriyle bildiriyor.
Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise şifalar dileyerek yazıma başlamak istiyorum.

KIYMETİNİ BİLELİM

Oruç, üstün fazilet ve sonsuz bereketleri içinde taşırken günahlardan da arındırır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) oruç hakkında, "Kim inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek oruç tutarsa gelmiş geçmiş günahları affolunur." (Buhârî, Savm, 11) buyurmuştur. Bir hadîs-i kudside ise Rabbimiz'in, "Oruç benim içindir; onun karşılığını da ben veririm."(Nesai/ Savm 129) dediği ifade edilir. Bu ayda, Müslüman oruç tutarak, kendini hem maddi hem de manevi olarak temizlemiş olur. Ramazan, oruç ve takva mevsimidir. En makbul ve en faziletli oruç ramazan orucudur. Orucun amacı takvadır, Allah korkusunun gönülde ve hayatta kökleşmesidir. Bu yüzden de orucun ecri büyüktür. Oruçlunun mükâfatı ile ilgili çok büyük müjdeler vardır. Hz. Muhammed (s.a.v.) az önce aktardığımız gibi, bize tüm günahlarımızın bağışlanacağı müjdesini vermiştir.
Ramazanın onca hikmeti arasında, en güzel örnek olarak nefis terbiyesini sayabiliriz. Nefis terbiyesi, nefsi besleyen yemeye, içmeye, kötü ve gereksiz söze karşı çıkmakla olur. Bunlar bizi günahlardan da uzaklaştırır, günahtan uzak durma irademizi güçlendirir.
Ramazan bizlere terbiye olmamız için, eğitilmemiz için, kendimize gelmemiz için lütfedilmiştir. Bu ay doğru yolu bulmakta bizlere çok şey kazandıran bir ay olacaktır. Onun için bu ayın kıymetini bilip kendimizi gözden geçirmeliyiz.

DAHA ÇOK İBADET

Ramazan ayında aile, akraba, dost ve cemaat bağlarımızı, hayır ve hasenat işlerimizi pekiştirelim. Kimse birbirine küs ve kırgın kalmasın. İnsanların güzel yanlarını dile getirelim, ailemize sevgi ve ilgiyle yaklaşalım. Güzel sözlerde, duygularımızı ifade eden davranışlarda bulunalım. Sokakta yanından geçtiğimiz insanlara tebessüm hediye edelim. Yeryüzünde yardıma muhtaç olan kardeşlerimize maddi ve manevi anlamda destek olalım. İbadetlerimiz için daha çok vakit ayıralım. Kötü iş ve sözlerden korunalım. Fakirlerin hakkı olan zekât, fitre ve diğer sadakaları mutlaka verelim. Ümmetin ve insanlığın barışı ve huzuru için dua edelim. Rabbim, tuttuğumuz oruçları ve diğer tüm ibadetlerimizi dergâhında kabul buyursun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA