• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Haçlı seferleri devam ediyor TOLGA TEKİN

Haçlı seferleri devam ediyor

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2019, 00:00

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış; İslamiyet'in, Yahudiliğin ve Hristiyanlığın kutsal şehri Kudüs, tam 400 yıl Osmanlı Devleti tarafından yönetildi. Kudüs o dönemlerde altın çağını yaşadı. Ancak 50 yıldır Siyonist esareti altında olan Peygamberler Şehri Kudüs ve mübarek topraklarda şu anda kan ve gözyaşı var. Türkiye'de de başta 15 Temmuz 2016 darbe girişimi olmak üzere birçok küresel saldırılarla, ülkemiz kaosa ve bataklığa sürüklenmek istendi. Bunun en önemli nedeni Siyonizm ve Haçlı Seferleri'nin günümüzde hala devam etmesi...
İzmir iş ve fikir dünyasının sevilen ismi Eflatun Saygılı bu konularla ilgili geçtiğimiz günlerde Bergama'da liseli gençlere yönelik bir konferans verdi. İslam tarihi ile ilgili bilgi birikimi ve olaylara bakış açısıyla her zaman takdir ettiğim Saygılı, çok veciz ifadelerle "Haçlı Seferleri, Günümüze Yansıması ve Kudüs" konusunu yorumladı.
Bergama İlim ve Hayırlar Vakfı tarafından düzenlenen ve Bergamalı Kadri Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta bize medeniyet olarak tanıtılan Batı'nın gerçek yüzünü anlatan Saygılı bakın neler anlattı.
Katolik ve Ortodokslar arasındaki kavganın 913 yıl sürdüğünü söyleyen Saygılı, "ölümlerden ölüm beğen" anlamına gelen aforoz müessesi ile kendi dindaşlarına barbarca zulümler yaptıklarını ve Haçlı seferleri sırasında geçtikleri İznik (Nikea), Antakya ve Kudüs'te ortalığı talan ederek yüz binlerce insanı katlettiklerini açıkladı.

YÜZÜ GÜLMEYEN ŞEHIR KUDÜS

Haçlıların sadece Kudüs'te 70 bin kişiyi kılıçtan geçirdiğini belirten Saygılı, Hz. Ömer'in 636'da Kudüs'ü fethettikten sonra Hristiyan ahaliye sunduğu "Emanname" olarak bilinen teminat mektubundan örnekler verdi.
Saygılı, Haçlıların 1099'da Kudüs'ü işgal etmelerinden sonra 1187'de İslam komutanı Selahaddin Eyyubi'nin şehri yeniden fethettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;
"Hz. Ömer'in tatlı-sert adaletini kendisine rehber edinen Eyyubi, intikam alınarak öldürüleceklerini sanan Hristiyanlara 'Emanım altında güvendesiniz. İsteyen kalır, adaletimden yararlanabilir. İsteyeni de gideceği yere kadar emniyetli bir şekilde gönderirim' diyerek güvence verdi. Bu sayede ancak yüzde 5'i şehri terk etti. Günümüzdeki Hristiyan Araplar onların torunları." Eflatun Saygılı, 11 Aralık 1917'de Kudüs'ü işgal eden İngiliz Mareşali Allenby'nin ilk işinin Selahaddin Eyyubi'nin makamına varıp ayağıyla vurarak "kalk Selahaddin.
Tekrar geldik. Milletini kurtar" diye 'aşağılık' bir harekette bulunmak olduğunu söyleyerek "İşte emperyalist Batı'da bu ruh hiçbir zaman yok olmadı" dedi.
1187'den 1917'ye kadarki yaklaşık sekiz asırda şehir halkının İslam yönetimi altında mutlu yaşadığını anlatan Saygılı "Ancak yüz yıldan fazla süredir Kudüs yine yüzü gülmeyen şehir haline dönüştü.
Özellikle İsrail yönetiminin zulmü ayyuka ulaştı" diye konuştu.

KONTROLLÜ KAÇIŞ

15 Temmuz Darbe Girişimi'ne de değinen Saygılı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yetkili birimlerinin ortaklaşa aldığı operasyon kararlarını itibarsızlaştırmak için söylenen her sözü kınadığını belirterek konferansını şöyle tamamladı: "Her kim 15 Temmuz darbesi için 'kontrollü darbe' ifadesini kullanıyorsa bu vatana ihanet ediyordur. 250 şehide mal olan, emperyalist dünyanın desteklediği bu darbeye 'kontrollü' denilmesi 'vatan hainliği' dışında bir ifadeyle adlandırılamaz. O gece, 'Darbe olursa tankın üzerine çıkacak ilk kişi ben olurum' diyenler, VIP salonundan çıkıp tankların yol vermesiyle kontrollü kaçışlarını gerçekleştirdiler. Yani 'kontrollü darbe' diyenler kontrollü kaçtılar."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA