Biliyorsunuz bugünlerde "Taşeronlaşma"ya karşı en büyük tepki CHP'den geliyor. Taşeronlaşmaya karşı yürüyüşlerin en başında yer alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun 2005 yılında kurduğu şirket vasıtasıyla, belediyelere, devlet okullarına "Taşeronluk "hizmeti verdiğini biliyor muydunuz?
Moroğlu'nun büyük "taşeron" çelişkisi
Soma'daki felaketin ardından İzmir'de düzenlenen "taşerona hayır" yürüyüşünde en ön saflarda yer alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun bir zamanlar en hızlı taşeronlarından birisi olduğunu öğrenince çokta şaşırmadım.
DİSK, Türk İş, KESK ve TMMOB'un düzenlediği eylemde sloganlar atan ve taşeron sistemine sert eleştiriler yönelten Moroğlu'nun işadamı kimliğiyle 2005 yılında kamu kuruluşlarına taşeron hizmeti vermek üzere bir şirket kurduğu ortaya çıktı. M.A.C Temizlik Ltd. isimli şirketin belediye, okullar ve kamu kuruluşlarına temizlik gibi çeşitli alanlarda hizmet verdiği öğrenilirken Moroğlu'nun bu şirketten Kasım 2009 yılında ayrıldığı belirlendi. Moroğlu, şirketten ayrılmasının ardından milletvekili seçildi. Şirketin şu anki ortakları ise, Mehmet Şahin Fırat ve Soner Gümüş olarak gözüküyor. Bu şirketin İzmir'de halen çok sayıda belediyeyle milyonlarca liralık iş yaptığı belirtiliyor.
"Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı" atasözü sanki Mustafa Moroğlu için söylenmiş gibi değil mi?
ALİ ENGİN İSTİFA EDECEK Mİ?
Hafta sonunda gerçekleşen CHP İl Danışma Kurulu toplantısında herkes eteğindeki taşı döktü. Kuşkusuz en büyük tepki İl Başkanı Ali Engin'e karşıydı. Ali Engin'e yönelik imza kampanyası başlatan İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu'nun il başkanının istifasını dahi istediği öne sürüldü.
ENGİN TÜZÜĞÜ ÇİĞNEDİ Mİ?
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in danışma kurulu çağrısı yaparken parti tüzüğüne aykırı davrandığı iddia edildi. CHP tüzüğünde "Danışma kuruluna vekiller, il disiplin kurulu üyeleri varsa parti meclisi üyeleri, ilçe başkanları, ilçe eğitim sekreterleri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, kurultay delegeleri, STK'lerin başkanları ve (bugün olmayan) il genel meclisi üyeleri çağırılır" denmektedir. Engin'in ise tüzükte yer almamasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini davet etmesi şaşkınlığa yol açtı.
PEŞKER, AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA NEDEN GİTTİ?
Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki hareketlilik devam ediyor. Kapatılan Has Parti'nin il eski başkanı olan ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile sık sık görüşen Levent Peşker, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'na davet edildi. Ak Parti İzmir Koordinatörü olan Mehmet Yüksel ve Salih Koca ile bir görüşme yaptığı bilgisi geldi.
GÜNÜN SÖZÜ
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.
YUNUS EMRE
