• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Et kokarsa tuzlanır tuz kokarsa ne yapılır? YUNUS KARAKAYA

Et kokarsa tuzlanır tuz kokarsa ne yapılır?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.08.2015, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediyesindeki hizmetler bir türlü yolunda gitmiyor. Bozulan şeyi düzeltecek bir şey elbette vardır. Ama düzeltecek şey de bozulmuşsa umudu kesmek gerekir.

İşporta ile mücadele

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Zabıta Haftası'nda "İşportaya karşı mücadeleyi sürdüreceğiz" şeklinde mesaj verdi. Ama Kocaoğlu'nun mesajında ne kadar ciddi olduğu Yeni Asır Gazetesi'nin cuma günkü manşetinde gözler önüne serildi. İzmir'in adeta işportaya teslim olduğunu görmek için fazla bir şey yapmaya gerek yok. Alsancak Sevgi Yolu'nu, Konak Meydanı'nı, Çankaya'yı şöyle bir turlamak yeterli. Kentin en işlek yerlerinde adım atacak yer olmadığı gibi, zabıtaları da arayın ki bulasınız.

Ya polis yakalamasaydı?
İZSU' da yaşanan skandala ne demeli? İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZSU'nun, Menderes Görece'deki deposundan Makine Kimya Endüstrisi'ne gönderilmek üzere aynı gün çıkartılan 25 kamyon dolusu eski ve yeni malzeme, hurdacılara satılmak üzereyken İzmir Polisi'nin operasyonuyla önlendi. Gerçi olay yargıya intikal etmiş, İZSU kendi içinde bir soruşturma açmış. Ama olay o kadar basit değil. Çünkü İZSU'da yaşanan bu durumun ilk olduğunu sanmıyorum. Gerek İzmir Emniyeti, gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi olayın üzerine kararlılıkla giderse skandalın ardında sadece bir iki İZSU çalışanının olmadığı ortaya çıkacaktır.

Onlar size emanetti


Gelelim Gürçeşme Huzurevi'ndeki yangın olayına. Bildiğiniz gibi İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde cuma günü akşam saatlerinde yangın çıktı ve maalesef 1 kişi hayatını kaybetti, birçok yaşlı ise ölümden döndü. Şimdi kafama takılan soruları sizlerle paylaşmak istiyorum:
* İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı neden olay yerine 2,5 saat sonra geldi?
* Yaşanan felaketleri siyasi şov haline getiren CHP İzmir Milletvekilleri Gürçeşme Huzurevi'ndeki yaşlılar yanmaktan kurtulmaya çalışırken neredeydi acaba?
* Yaşlı ve engellinin yoğun olduğu bir yerde İzmir Büyükşehir Belediyesi böyle felaketlere karşı gerekli tedbiri neden almadı?
* Huzurevi personeli yangın ve diğer felaketlere karşı yeterli eğitimi aldı mı?

Aliağa Belediyesi'ne konser ve yarışma tepkisi

Vatan aşkı olan herkesin şehitlerinin acısını yüreğinde hissettiğinden şüphemiz yok ama ailesinin içindeki kor ateşin nasıl bir şey olduğunu ancak onlar bilir. Bize düşen görev ise o şehit ailelerinin acısına bir nebze de olsa ortak olduğumuzu hissettirmektir. Ne demişler "mutluluklar paylaşınca çoğalır, acılar ise paylaşınca azalır. "Ama Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar bunu unutmuş sanırım. Caz festivalinin ardından bir de güzellik yarışması düzenliyor. Olaya CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz büyük tepki gösterdi.
Terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimiz nedeniyle kentin çeşitli noktalarındaki konserler iptal edilirken Aliağa Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen 'Caz Günleri' organizasyonunu sürdürmesine CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Durmaz, belediye kreşinin zarar ediyor diye kapatıldığı bir ortamda güzellik yarışmasına para harcanmasının doğru olmadığını ifade etti.
Özcan "Geçen yılki güzellik yarışmasının bedeli belediye kasasından ödendiğine göre o yarışmanın finansmanı için sponsorlardan ne kadar kaynak sağlanmış ve bu kaynak nerede kullanılmıştır? Bu konuda belediyenin yanı sıra sponsorluk yaptığı kamuoyuna duyurulan firmaları da açıklama yapmaya çağırıyoruz" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA