• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şeytanla kabak ekenin kabak başına patlar YUNUS KARAKAYA

Şeytanla kabak ekenin kabak başına patlar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.08.2015, 00:00
CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün ilginç açıklamasını Yeni Asır Gazetesi'nde dün okumuşsunuzdur. 7 Haziran'da partisinden yüzde 3,5 oyun HDP'ye gittiğini söyleyen Gürün, "HDP'ye destek vermek stratejik bir hataydı" şeklinde açıklama yapmış. Artan terör olaylarının ardından CHP'lilerin bu pişmanlığını çok sık duyar olduk. Seçimlerden önce kaç kez CHP'li yöneticilere ikazda bulunulmuştu ama dinleyen kim? Ne demişler "Şeytanla kabak ekinin kabak başına patlar". Yani kurnaz ve hileci kimse ile ortaklık eden kişi, hilenin kurbanı olur. Kurnaz ve hileci kimselerle ortaklık yapanların başına her türlü bela gelebilir. Ortaklık eden kişi hile ile kandırılır, en büyük zarara uğrar. Ortaklık kurarken böyle kişilerden uzak durmak gerekir.

ŞEHİTLERE SAYGI LÜTFEN
Terör olaylarının artmasıyla birlikte yüreğimize bir şehit ateşi düşüyor. Tabii acıyı hepimiz yüreğimizde hissediyoruz, evlatlarını şehit veren ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Ama başta belediyeler olmak üzere, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlarımızı şehitlerimize saygı konusunda biraz daha hassas olmaya davet ediyorum. Terör örgütü PKK'nın saldırıları ve şehit haberleriyle her vatandaş güne yüreği ağzında uyanırken bazı kesimler ne eğlencesinden vazgeçiyor, ne de şehitlere saygı duyuyor.

CHP'Lİ BELEDİYE FESTİVALİ İPTAL ETTİ
Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok CHP'li belediye eğlencelerden vazgeçmezken, CHP'li Dikili Belediyesi örnek bir karar aldı. Dikili'de 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Uluslararası Dikili Kültür ve Sanat Festivali, son dönemde yaşanan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildi. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, büyük bir coşkuyla düzenlenmesi için tüm hazırlıklarını tamamladıkları Uluslararası Dikili Kültür ve Sanat Festivali'nin, son dönemde artan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Başkan Tosun, "Festival yerine, 30 Ağustos tarihinde Zafer Bayramı Kutlama Törenleri kapsamında akşam saatlerinde geniş katılımlı 'Zaferin Işığında Milli Beraberlik ve Şehitlere Saygı' yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Ben eminim ki, bu iptal kararımızı Dikilili hemşehrilerimiz de hiç tereddüt etmeden destekleyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

ÜZÜM ŞENLİĞİ ERTELENDİ
2 vatan evladını şehit veren Salihli'nin MHP'li Belediye Başkanı Zeki Kayda da, Taytan Üzüm Şenlikleri'nin ertelendiğini açıkladı. Kayda, "Son günlerde devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terörist saldırılar sonucu iki hemşerimizi ve onlarca vatan evladı Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensubunu şehit vermiş bulunmaktayız. Böyle bir ortamda 15-16 Ağustos tarihlerinde yapmayı planladığımız Taytan Üzüm Şenliği ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Milleti'ne başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar dileriz" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA