• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sizi dolandırabilir miyim? YUNUS KARAKAYA

Sizi dolandırabilir miyim?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2018, 00:00

Son olarak patlak veren "Çiftlikbank" skandalı bir kez daha gösterdi ki, çalışmadan, çabalamadan, kolay yolla para kazanma hayalinin sonu hep hüsran oluyor. Çiftlikbank olayı ne bir ilktir ne de son olacaktır.
Ha bu arada unutmadan İslamiyet'e ve Müslümanlara saldırmak için fırsat kollayanlar yine harekete geçti. Sözcü bu düşüncede olan medyaların başında geliyor.
Gazete 1. sayfasından verdiği 'Mehteri vermiş düdüğü öttürmüş' başlıklı haberinde, Çiftlikbank'ın sözde CEO'su Mehmet Aydın'ın İmam Hatip mezunu olduğunu yazdı. Ancak ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Sözcü'yü yalanlayarak Aydın'ın İmam Hatip mezunu olmadığını belirtti.

O ZAMANDA MI AK PARTİ VARDI?

Şimdi sizleri tarihin tozlu sayfalarına ve Google amcanın arşivine doğru bir yolculuk yaptıracağım.

BANKER KASTELLİ

Banker Kastelli. 1980'lerde başlayan banker furyasında yıldızı parladı. Yıllık enflasyon yüzde 30 iken aylık yüzde 12 faiz ile para topluyordu. Milli gelirin 70 milyon dolar olduğu günlerde Kastelli'nin elinde 100 milyar para toplanmıştı. 40 bankanın, bankerleri saf dışı bırakan karara imza atmasıyla işler birden tersine döndü. İflas eden Kastelli yurt dışına kaçtı.

SÜLÜN OSMAN

Çevirdiği dolapları bile filmlere konu olan Sülün Osman'ı gördü bu ülke. Galata Kulesi ve Beyazıt Meydanı'nı Anadolu'dan İstanbul'a gelen saf tüccarlara satma yeteneğine sahip olan Sülün Osman ilginçtir halk tarafından çok sevilen bir kişilikti.

SELÇUK PARSADAN

Selçuk Parsadan, Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde, "örtülü ödenek dolandırıcılığı" ile gündeme geldi. Parsadan, Aralık 1995 seçimlerinden önce, emekli orgeneral Necdet Öztorun'un adını kullanarak, örtülü ödenekten 5.5 milyar lira aldığı basına yansıdı

BANKER BAKO

"Papatyalı banker" olarak bilinen Bako, 80'lerde binlerce kişinin parasını batırarak üne kavuştu. Bankalardan kredi alırken imza yerine papatya resmi yaparak alenen devletle dalga geçen Bako, Emlak Bankası'nı bile dolandıran bir isimdi.

GÜNEY ZOBU (RAKİ)

1980'li yılların ünlü dolandırıcısı Raki, genelde yasa dışı işler yapanları dolandırdığı için bu kişiler kendisini şikayet edemezmiş. Genellikle azınlıkları dolandırmasıyla ünlü Raki'nin babası, Tümgeneral Şemsettin Zobu, erkek kardeşi de Londra'nın ünlü işadamlarından Kuzey Zobu.
Raki aynı zamanda sinema oyuncusu Melike Zobu'nun da babası. Raki, dolar taşımanın suç olduğu yıllarda Almancı ya da Amerikalı kılığında büyük otellerde bavulla döviz satma vaadiyle çok kişiyi dolandırmıştı.

TİTAN OLAYI

Titan Saadet Zinciri (TİTAN Uluslararası Bilgi İşlem ve Matematiksel Kazanç Sistemler Ticaret Danışmanlık Hizmeti), 1990'lı yıllarda varlık göstermiş ve Ponzi oyunu olarak da bilinen bir dolandırıcılık sistemi üzerine kurulu bir gruptur. Bir katılım ücreti karşılığında üyelerine kısa vadede son derece yüksek kar oranları sunan Titan Saadet Zinciri, katılımcılarına zincire dahil ettikleri her yeni üye için de belirli miktarda prim ödemesi de vadetti.
Kenan Şeranoğlu 50 yaşında. Şeranoğlu, 20 yıl önce Titan Saadet Zinciri ile gündeme geldi, 16 bin kişiyi dolandırmaktan cezaevine girdi.
Evet anlatmaya gerek yok, okudunuz.
Sahtekarlığın ve dolandırıcılığın ne siyasi iktidarla, ne de dinle imanla ilgisi var.
İnsanlarda kolay yolla çalışmadan para kazanma sevdası olduğu sürece bu da devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA