• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sezona hazırlanıyorlar YUNUS KARAKAYA

Sezona hazırlanıyorlar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2018, 00:00

Havayı güzel görünce İnsanların akınına uğramadan şöyle Çeşme ve Alaçatı'da bir tur atmak istedim. Gerçi bu bölge bizim Kahraman Durak'tan sorulur ama ben onun alanına girmeden şöyle bir turladım.

BİROL'U ZİYARET

Önce değerli dostum Op.Dr. Atıl Birol'un Başhekimliğini yaptığı Çeşme Devlet Hastanesine bir uğradım. Devlet hastanesinden çok özel bir sağlık tesisi görünümünde olan Çeşme Devlet Hastanesi'ndeki temizlik ve hijyeni takdir ettim.
Kaliteli sağlık hizmetinin öncelikleri olduğunu söyleyen Başhekim Birol, yaz sezonu öncesinde hastane personelinin artan nüfusa hizmet veremeye hazır olduğunu söyledi. Önceliklerinin Çeşme halkına çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermek olduğunu vurgulayan Op. Dr. Atıl Birol, "Gençliğimin en güzel yılları bu güzel ilçede geçti. Şimdi hizmet için buradayım. Bu kadar güzel bir butik hastane beklemiyordum. Bu hastane yerleşik nüfusa göre yapıldı.
Ama yaz sezonunda nüfusu 700-800 bine çıkan bir ilçeden bahsediyoruz.
Bu beni endişelendirmiyor. Çünkü ben personelime güveniyorum" şeklinde konuştu. Atıl kardeşimi zorlu bir görev süreci bekliyor ama tecrübesi, çözüm odaklı projeleriyle bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum.

OT FESTİVALİ HAZIRLIKLARI

Alaçatı'da ise hummalı bir çalışma hakim. Çeşme turizmine yeni bir soluk getiren Alaçatı tarihi, mimari dokusu, coğrafyası yanında bin bir çeşit otuyla da Türkiye'ye nam salmış bir belde. Yeni sezona hazırlanan Alaçatı esnafı 5-8 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Ot festivali öncesinde son rötuşları yapıyor.
4 yıl önce adı tescillenen ve binlerce ziyaretçinin akın ettiği, sadece Çeşme'ye değil, yarımada, İzmir ve Kuşadası'na kadar geniş bir bölgeye turizm hareketliliği getiren Alaçatı Ot Festivali'nin hazırlıkları devam ederken işletmecilerle sohbet etme imkanı da buldum. Peri Art Otel, Galeri ve Kafe'nin sahibi olan Sinan Atay, sezon öncesi bazı endişeler yaşadıklarını ifade ederek "Her şeye rağmen iyi ve bereketli bir sezon geçirme arzusundayız" dedi. Atay'a Alaçatı'da fiyatların neden yüksek olduğu sordum.
Atay "Fiyatların yüksek olmasının en önemli sebebi kiraların fahiş olması.
Aslında her bütçeye uygun yerler var Alaçatı'da. Bizde daha makul fiyatlara müşterilerimize hizmet vermek istiyoruz ancak yüksek kira bedelleri bizimde belimizi büküyor" dedi.
Bu yılki teması "Sarmaşık/Kuşkonmaz" olan festivali, Türkiye'nin pek çok bölgesinden tur şirketi, ziyaret programına koydu.

TERK EDİLMİŞ GİBİ

Hani Fatih Terim ile Selahattin Aydoğdu'nun kavgasıyla gündeme gelen Alaçatı'daki Alışveriş Merkezi'nde sessizlik hakim. Diğer mekanlarda yeni sezon öncesi hummalı bir çalışma göze çarparken meşhur AVM'yi geçen yılki işletmecilerin bir çoğu terk etmiş sanırım. Terk etmelerinde yüksek kiraların yanı sıra Fatih Terim ile Selahattin Aydoğdu kavgasının sebep olduğu kötü reklam etkili olmuş sanırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA