• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Memleketimde güzel şeyler oluyor YUNUS KARAKAYA

Memleketimde güzel şeyler oluyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2018, 00:00

İnsan, her ne kadar doğduğu yerde değil de doyduğu yerde yaşasa da, doğduğu yer hele sevdikleri varsa hiç aklından çıkmıyor.
İşte bunlardan biri de benim. Doğduğum ve sıklıkla gittiğim Salihli'ye gidemediğim zamanlarda da internetten ve sosyal ağlardan takip etmeye çalışıyorum. Zaman zaman özlem, zaman zaman gururla.
Geçtiğimiz hafta davet edilmeme rağmen rahatsızlığım nedeniyle katılamadığım güzel bir etkinlik daha yapıldı memleketimde. Konusu "Sporda şiddet ve tribün terörü" olan bir panel düzenlendi. Tabi katılamayınca bana internetten takip etmek düştü.
Daha önce birkaç kez köşemde bahsettiğim Salihli Belediye Başkanı dostum Zeki Kayda'nın ve ekibinin yine güzel bir çalışmasıydı bu. Hatırlayacaksınız "Bu Şehri Eğitimciler Yönetiyor" başlıklı yazımda bahsettiğim memleketim Salihli'yi eğitimciler yönetiyor. Başkanı, başkan yardımcılarının tamamı eğitimci olan 160 bin nüfuslu memleketime eğitimci eli değdiği her icraatta belli oluyor. Belediyeciliğin alışılagelmiş hizmetlerinin, yatırımlarının yanı sıra hizmetinin merkezine "insanı" alan, Başkan Kayda'nın bu seferki farklı icraatı bu panel oldu. Yıllarca Milli Eğitim Bakanlığında Toplam Kalite Yönetimi konusunda Öğretim görevlisi olarak görev yapan Başkan Kayda, belediye hizmetlerinde de bu özelliğini gösteriyor. Sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalar yapan Kayda, bu defa sorun olarak gördüğü sporda şiddet ve tribün terörünü ele almış. Salihli Belediyesi ve Belediye spor işbirliğiyle hazırladıkları "Salihli'yi ve sporu Seviyoruz "adlı proje kapsamında okullarda paneller düzenleyip, ilçenin kadınlar 1. Liginde oynayan voleybol takımı oyuncularını öğrencilerle buluşturmuşlar. Öğrencilerin örnek sporcuları rol model almalarını, maç yapmalarını sağlamışlar, spor ve sporcu hayatı konusunda bilgilenmelerini sağlamışlar. Projenin bir diğer aşamasında da sporda şiddet ve tribün terörü ele alınmış. Düzenlenen panele konuşmacı olarak Teleset Mobilya Akhisar Belediyespor'un Teknik Direktörü Okan Buruk, Kadınlar Voleybol Sultanlar Liginde mücadele eden Turgutlu Seramiksan Baş Antrenörü M.Suphi Doğancı, Kadınlar Voleybol 1. Ligi Salihli Belediyespor Baş Antrenörü Kürşad Çetin, BAL'da oynayan Alaşehir Belediyespor Futbol Takımı Teknik Direktörü Özgür Polat, Salihli Belediyespor Futbol Takımı Teknik Direktörü Adem Başaran katılmış. Spor adına tekrarlarının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu çalışmalarda eğitimci ekibe destek veren Beden Eğitimi Öğretmeni ve baş antrenör Kürşad Çetin ve eğitimci ekibi de Salihli'ye, spora çok şey katacak görünüyor.
Dedim ya memleketimde güzel şeyler oluyor...

65 yaş üstüne ücretsiz çay keyfi

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın bazı projeleri inanın çok hoşuma gidiyor. Buca'da 3-6 yaş arası çocuklara günde 3 saat süreyle ücretsiz geçici bakım hizmeti verilerek kadınların sosyal hayata katılımını sağlayan Pırlanta Merkezleri'yle övgü kazanan Başkan Piriştina, Bucamar'a bağlı kafeterya ve restoranlarda da 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ve sınırsız çay ikramı yapıyor. Buca Belediyesi, hayatlarının ikinci baharını yaşayan tüm Bucalıları güzel dostluklar ve sıcak muhabbetler için tesislerine bekliyor. Geçtiğimiz yıl Yaşlılar Haftası'nda başlayan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği uygulama ile Buca'da yaşayan 65 yaş üstü herkes Bucamar'ın işletmelerinde çaylarını ücretsiz içebiliyor. Tebrikler Levent Başkan...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA