• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Binali Bey’i bekleyen sürpriz YUNUS KARAKAYA

Binali Bey’i bekleyen sürpriz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2018, 00:00

Kemalpaşa'da yapılan, Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın adını taşıyan 'Binali Yıldırım Göl Park' İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak. Çalışmalarına Ocak ayında başlanan Göl Park Projesi'nin açılışını 10 Haziran'a yetiştirmek için ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor.
Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun "Kemalpaşa'yı Ege'nin incisi, İzmir'de ise örnek bir ilçe haline getireceğiz" dediği projeyi yerinde görme fırsatım oldu. Başkan Uğurlu ile beraber gezdiğim Binali Yıldırım Göl Park, Kemalpaşa- Torbalı yolu üzerinde bulunan 650 bin metrekarelik dev rekreasyon alanında doğal göl ile birlikte yeşil alanlar, 3,9 kilometrelik yürüyüş yolu, amfi tiyatro, iskeleler, çocuk oyun alanları, mescit, balık restoran ve 7 adet büfe yer alıyor.
Başkan Uğurlu, açılışta Başbakan Binali Bey için bir sürpriz hazırladıklarını söyledi. Sürprizin ne olduğunu öğrendim ama sizler öğrenmek için açılışı bekleyin isterseniz. Çünkü burada yazmayacağıma dair Başkan Uğurlu'ya söz verdim...

HUZUR ALANI

Gölün yapay olmadığını, doğal bir göl olduğunu belirten Başkan Uğurlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Belediye olarak yaptığımız her çalışmada ilçemizin en az 10 yıl ilerisini düşünerek hareket ediyoruz. Gölün giriş kısmında bulunan 70 dönümlük bir arazinin bu iş için uygunluğu söz konusuydu ancak biz göl dahil bu alanı 650 bin metrekareye dönüştürdük. Göl etrafında yürüyüş alanları, rıhtım ve benzeri çalışmalar yapıp gölün doğallığını bozmadan projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz." Halkın beklentileri ve ilçenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak proje yaptıklarını belirten Uğurlu, "Bizim için halkımızın beklentisi ve ilçemizin ihtiyacı en önemli faktörler arasında yer alıyor.
Hizmetlerimizi halkımızın beklentilerine göre sıraya koyuyoruz. İlçemizin ihtiyacına göre öncelik veriyoruz. Bu doğrultuda çalıştığımız için çalışmalarımız hem ilgi görüyor hem de her şeyi ile Kemalpaşa'mıza uyum sağlıyor" diye konuştu. İzmir'de en icracı belediye olduklarını da vurgulayan Arif Uğurlu, "Borçlu bir belediye devralarak göreve başladık. Allah'a hamdolsun şu an borcumuz yok ve kasamızda halkımıza hizmet verecek kadar paramız var. Bu çalışmaları yaparken de doğruluk ve hizmet en temel prensibimiz oldu" dedi.
Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Uğurlu, "Sayın başbakanımızın adını verdiğimiz bu güzel alan tamamen belediyemizin olanaklarıyla yapılıyor.
İlçemize sadece iki kilometre uzaklıkta doğal cennette herkes güzel vakit geçirecek.
Cazibe merkezi olacak bu bölgede yine herkese hitap eden aktiviteler gerçekleştirilecek.
İstanbul-İzmir Otoyolu'ndan da ulaşımın çok rahat olduğu bölgede farklı projelerimiz de yer alıyor. Biz tüm hızımızla 2018 yılı içinde bu çalışmaları tamamlayacağız. Sayın başbakanımız ve Kemalpaşa'mızın da adına yakışır bir iş yapmış olacağız" açıklamasını yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA