• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Erdoğan düşmanlığının sebebi ne? YUNUS KARAKAYA

Erdoğan düşmanlığının sebebi ne?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.06.2018, 00:00

24 Haziran seçimlerine az bir süre kala muhalefet partileri elle tutulur bir proje üretip halka hala sunamadı.
Tek geliştirdikleri siyaset "Erdoğan düşmanlığı." Hani atalarımızın bir sözü vardır ya, "Meyve veren ağaç taşlanır." Bu söz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatını özetler nitelikte.
Evet birilerini sevmeyebilirsiniz ancak bunun için mantıklı sebepleriniz olur.
Günümüz siyasetinde ne yazık ki bu durum 'kötü bir gelenek' haline geldi.
Siyasiler alkışlamayı, takdir etmeyi, hakkı sahibine teslim etmeyi bir türlü sevmiyor.
Yiğidin hakkını yiğide vermeyi bir türlü öğrenemediler gitti.
Evet, belki de en genel sebep bu. Çoğu Erdoğan'ı neden sevmemeleri gerektiğini bilmiyorlar bile. Kulaktan dolma duydukları, kasti şekilde ortaya atılan karalama kampanyalarına inanıyorlar.
Halbuki, biraz aklı selim düşünseler Erdoğan'ın bu ülke için şimdiye kadar kimsenin yapmadığını yaptığının farkında olurlardı. 15 Temmuz'da teröristler ve destekçileri çok yanlış hesap yaptı. Halkın bu kadar cumhurbaşkanlarının yanında olacağını bilmiyorlardı. Halk tarafından böylesine sevilen bir liderden, düşmanları tabii nefret edilir.

'Cumhurbaşkanımızı başkan yapacağız'

Geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'yu ziyaret ettim. Kendisiyle Kemalpaşa'ya yaptıkları üzerine uzun da bir sohbet gerçekleştirdim. Ama sohbetimiz sırasında 24 Haziran seçimlerini de konuşmadan duramadım. Belediyenin çalışmaları hakkında sizleri elbette bilgilendireceğim ama gündemin sıcak konusu 24 Haziran konusunda Arif Başkan'ın görüşlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Türkiye'nin, ekonomisi, dış politikası, iç huzuru ve kardeşliğiyle geleceğe emin adımlarla ilerlediğini belirtti. İçeriden ve dışarıdan Türkiye'yi hedef alan her türlü düşmanlığa karşı dimdik bir duruş sergilendiğini kaydeden Uğurlu, yapılanlara sahip çıkılarak ülkenin daha da ileri girmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
Milletin 15 Temmuz'da her türlü vesayeti kaldırma kararını verdiğini hatırlatan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz'da çok büyük bir destanı bu yüce millet yazdı. Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da milletimize gittik. Bu millet 16 Nisan'da tarihi bir karara imza attı.
Her türlü vesayet odağını tamamen ortadan kaldırmak ve güçlü bir yönetim anlayışını bu ülkede hükümran kılmak için yeni bir sisteme 'evet' dedi. İşte şimdi 24 Haziran'da bu yeni sistemin ilk başkanını seçeceğiz.
Bu milletin bağrından çıkmış, dünya çapında büyük bir lider olan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah'ın izniyle sizlerle birlikte başkan yapacağız." AK Parti'nin her bir neferinin bu millete hizmet etmek için yola çıktığını vurgulayan Uğurlu, "Bu necip millet 24 Haziran'da çok önemli bir karar verecek.
Biz bugüne kadar hep milletimizden aldığımız güçle milletimizden aldığımız destek ile milletimize hizmet ettik. Ne yaparlarsa yapsınlar boş.
Hesapların üzerinde bir hesap var ve Allah inşallah bu davanın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yardımcısı olacaktır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA