• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz YUNUS KARAKAYA

Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2018, 00:00

Şehirler içinde Bağdat öteden beri güzel, önemli ve gözde olanlardan biridir. İnsanı kendine çeken, pek çok şehirde bulunmayan özelliklere sahiptir. Annenin de diğer insanlar içinde ayrıcalıklı bir yeri vardır. Onun kadar çocuğunu seven, çocuğuna gönülden bağlı bir yakın, bir dost yoktur insanlar içinde.
Ne zaman başımız dara düşse hemen o koşar, elimizden tutmaya o çalışır.
Neyse ben esas konuma geleyim, arşivimi karıştırırken 1982-1983 yıllarında ait bir kartpostal elime geçti. Aile dostumuz olan Mustafa Kır abimin Ramazan Bayramı'nda gönderdiği bu kartpostalı görünce aklıma Irak'ın şimdiki hali geldi.
Hani Iraklılarıın "Saddam gitsin de ne olursa olsun" dediği barış ve huzur getireceğiz diyen ABD'lilerin yakıp yıktığı yerlerden bahsediyorum. Evet "Saddam gitti" ama ne Bağdat eski Bağdat, ne de Irak eski Irak.

AYNI OYUN

Aynı senaryolar Türkiye için yazıldı ve oynanmaya çalışıldı ama millet devletinin, liderinin yanında yer aldı ve oyunlar bozuldu. Şimdi önümüze 24 Haziran seçimleri var. Sırf Türkiye değil, tüm Avrupa, hatta tüm dünya bu seçime odaklanmış durumda. Gerek muhalefet partileri gerekse yurtdışı odaklar seçim stratejilerini "Erdoğan gitsin yeter" söylemleri üzerine kurmuş durumda.
Yeter ki Erdoğan gitsin, Türkiye köle olsun fark etmez düşüncesinde olanlara vatan haini denilir!
Aslında hükümet karşıtlarının çoğunluğu görünüşte Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtıymış gibi görünseler de aslında onlar İslam dininin yayılmasından rahatsızlık duyanlardır.
Muhalefet partilerinin söylemlerine bakın, sırf AK Parti ve Erdoğan'ın gitmesi için teröre açıktan açığa destek veriyorlar.
Erdoğan düşmanlığından dolayı gözlerini kan bürüyen bu insanlar ülke menfaatlerini düşünmek yerine, vatan hainlerinin yanında yer almıştır. Onlar için yeter ki Recep Tayip Erdoğan gitsin de ülke isterse batsın. Hiç de önemli değil.

YOLUN AÇIK OLSUN

Gerek ANAP döneminde gerekse AK Parti döneminde verdiği mesajlarla İzmir siyasetinin renkli simalarından olan Bilal Doğan, bu sefer sanırım TBMM kapısını araladı. 24 Haziran seçimlerinde partisinin daha fazla milletvekili çıkarması için yoğun gayret gösteren Doğan ile gazetemizi ziyareti sırasında ayak üstü sohbet etme imkanı buldum. Doğan, İzmir'de Başkan Binali Yıldırım ile seçimlerde aynı listede olmasının kendisi için büyük bir şeref ve onur olduğunu söyledi. İzmir'de 28 milletvekilinin yarısını çıkaracaklarını iddia eden ve aday listelerinin büyük bir hassasiyetle hazırlandığını kaydeden Doğan, "Parlamentoya gitme isteğimizin nedeni öncelikle kentimize, ülkemize milletimize hizmet etmek. İnşallah nasip olur da gider ve faydalı oluruz" şeklinde konuştu. Ne diyeyim yolun açık olsun Bilal Doğan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA