• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İntikam soğuk yenen bir yemektir ZÜMRÜT YILMAZ

İntikam soğuk yenen bir yemektir

zumrut.yilmaz@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2023, 00:00
İyi Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasına engel olamadı. Sürecin başından beri defalarca önünü kesme girişiminde bulundu, bunu yaparken de CHP'li belediye başkanlarını kullandı. Uğraştı, didindi, komplolar kurdu ama olmadı. Şimdi de CHP medyası ile başı dertte. Çünkü Akşener, 14 Mayıs seçimleri öncesinde adaylığa layık görmediği Kılıçdaroğlu'na seçim kampanyası afişlerinde ambargo uyguluyor, aynı zamanda da kendisine masadan kalkma sürecinde demediğini bırakmayan CHP medyasını partisinin kampanya sürecinin dışında bırakmaya çalışıyor. CHP medyası da bu yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı kendilerine değil Kılıçdaroğlu'na operasyon olarak gösterme çabasında.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ İSTİYOR
Aslına bakarsanız iki seçenek de yanlış sayılmaz. Akşener yine bir taşla iki kuş vurma derdinde. Hem Kemal Bey'den İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday yapamamış olmanın intikamını hem de oyun bozanlık sürecinde medyanın kendisine yönelik sert tavrının rövanşını alıyor. Reklam pastasından istedikleri payı alamayan fondaşların sosyal medya hesaplarına şöyle bir bakarsanız rahatlıkla neden Akşener'e saldırdıklarını anlayabilirsiniz.
Tabi onlar alamadıkları reklamlara değil Kemal Bey'e üzülüyorlar inanırsanız...
Bütün bunlardan anlaşılıyor ki İYİ Parti kurmayları, masadan kalktıkları 3 gün içinde işittikleri hakaretlerin hiçbirini unutmadı.
Hepsini tek tek kayıt etmiş, kara listeye almışlardı. Şimdi alacak defteri seçimden sonrasına bırakılmış gibi görünse de aslında yavaştan intikam planlarını devreye aldı Akşener ve ekibi.

KARA LİSTE OLDUKÇA KABARIK
Geçtiğimiz hafta partinin etkili isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu, kırgın olduklarını, hakaretleri sineye çekemeyeceklerini söyledi. Önceki gün de Meral Hanım katıldığı televizyon programında açıkça kara liste hesaplarını ortaya koydu. İsim, kurum zikretmesine gerek yok. Herkes kimi, kimleri kastettiğini gayet iyi anladı.
Muhalif gazetecilerden, sanat camiasından kim ne dediyse kayıtlara geçtiklerini sadece seçim sonrasına kadar beklemede kalacaklarını söyledi. Ama tabi durum sadece lafta böyle, yani icraatlara çoktan başladı Akşener. Seçim kampanyası afişlerinde ağırlıklı olarak Kemal Bey yerine İmamoğlu-Yavaş ikilisini kullanan Akşener, istediği adayları pazarlamaya devam ediyor. Oyları da Kılıçdaroğlu için değil gönlünün cumhurbaşkanı adaylarına istiyor anlayacağınız. Açıktan oyun bozamayacak kadar köşeye sıkışmış durumda olması arkadan dolanmasına engel değil sonuçta. Partisinin reklam pastasından pay vermeyerek CHP medyasına da ayar çekebildiğine göre geriye sadece küfür kıyamet kendisine saldıran CHP ve 6'lı masanın diğer kurmayları kalıyor. Tabi bir de sanat camiası... Fazla göze batmaya gerek yok bu aralar. E onlarda seçimden sonrasını bekleyiversinler sonuçta intikam soğuk yenen bir yemektir...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA