• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayıldığımda hiçbir şey hatırlamıyorum ARMAĞAN PINAR ADANAR

Bayıldığımda hiçbir şey hatırlamıyorum

armagan.adanar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.03.2014, 00:00
Soru: 13 yaşından beri ara ara bayılmalarım var. Şu anda 29 yaşındayım. Bayılmaya yakın bütün vücudum buz gibi oluyor, uyuşuyor, karıncalaşma oluyor, dilim uyuşuyor. Sanki dilim şişiyor. Ara ara da alt ıslatmalarım oluyor. Bayıldığımda hiçbir şey hatırlamıyorum. Gittiğim psikolog panik atak olduğumu söyledi. Ama kaç seanstır gidiyorum hiçbir işe yaramadı. Ne yapmamı önerirsiniz?
Cevap: İki tür bayılma vardır. Bir tanesi bir sinir krizi gibi gelişir. Ruhsal bir boşalma da diyebiliriz. Baygınlık olur ama bir bilinç kaybı eşlik etmez. Kişi o sırada olup bitenleri duyar. Diğer bayılma ise nörolojik bir durumdur, bilinç kaybı yaşanır, o sırada alt ıslatma olabilir, dil ısırılabilir, kasılmalar eşlik edebilir. Size önerim önce bir nöroloji uzmanına muayene olmanız. Gerekiyorsa EEG, MR tetkikleri istenebilir. Zaten gideceğiniz nöroloji uzmanı sizi yönlendirecektir.

Oğlum bana fazla düşkün


Soru: 5 yaşındaki oğlum bana biraz fazla düşkün. Bazen okula gitmek istemiyor, evde kalıp televizyon izlemek istiyor. Geceleri benimle yatıyor. Evde pek çok işini annesi olarak ben yapıyorum. Sınıfta ise faaliyetlere katılıyormuş ama arkadaşlarıyla oynamaktan çekiniyormuş. Öğretmeninin yardımıyla oyunlara katılıyormuş.
Cevap: Hanımefendi düşkünlük çift yönlüdür. Yani çocuğunuzun size düşkün olduğu kadar siz de ona düşkünsünüzdür. Çocuklar anne-babalarına "yapışmayı" anne-babalarından öğrenirler. Bu verilen eğitimle ilgilidir. Düşkün olmak, yapışık olmak "ben annem/babam yanımda olmadığında tek başıma bir şey beceremem, kendime güvenmiyorum" düşüncesinin davranışa dökülmüş halidir. Çocuklar, yetişkinler gibi "Benim bir derdim var" diyemezler. Onlar davranışlarıyla bir sıkıntıları olduğunu biz yetişkinlere gösterirler. Çocuğunuzun kendine olan güvenini ar^tırmanız için ona destek olmanız gerekir. Aikido, tekvando gibi sporlar çocukların hem grup içinde kendilerini ifade edebilmesini sağlarken hem de kendilerine olan özgüvenlerinin artmasına yardımcı olurlar.

Doğumdan sonra çok değişti

Soru: Karım 1 ay önce doğum yaptı. Doğumdan bu yana çok öfkeli, ailelerimizi evde istemiyor. Sürekli ağlıyor. Bebeğimize bir şey olacak diye çok korkuyor, geceleri uyumuyor. Bana sürekli bağırıyor. Ne yapacağımızı şaşırdım.
Beyefendi kadınlarda doğum sonrası depresyon sık görülebilir. Eşiniz sizi ya da ailelerinizi sevmediği için size bağırmıyor ya da biri ona kötü davrandığı için ağlamıyor, ruhsal durumu sıkıntılı olduğu için ağlıyor,öfkeleniyor. Bir psikiyatri uzmanına gitmenizi öneriyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA