• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çocuk sahibi olunca evliliğimiz düzelir mi? ARMAĞAN PINAR ADANAR

Çocuk sahibi olunca evliliğimiz düzelir mi?

armagan.adanar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2014, 00:00
Soru: Kocamla 6 yıllık evliyiz. Evliliğimizde bazı sorunlar var. Annem, kayınvalidem bir çocuk yapın, çocukla uğraşmaktan birbirinizle uğraşmaya zamanınız kalmaz diyorlar. Ben emin olamıyorum. Çocuk sahibi olunca evliliğimiz yoluna girer mi?
Cevap: Özellikle birçok kadın, kocasıyla sorun yaşadığında bebek sahibi olmanın kocasıyla olan sorunları düzelmesine ve ilişkilerine iyi gelebileceğine inanır. Konu komşu ve aileler de maalesef bu düşünceyi pekiştirebiliyor. Kocayı eve bağlamak için "doğur bir tane bak kocan nasıl düzeliyor" diye akıl veriliyor. Bebek yapmak ilk anda güzel bir karar gibi gelse de gerçekte bebek, kocanız ile var olan sorunları ve bu sorunların yol açtığı mesafeyi daha da artırır. Çünkü bebek bakımı oldukça zaman alır. Doğal olarak anne çocuğuna tüm zamanını harcadıkça eşi ile arasındaki kopukluk da giderek artar. Tam tersine eşiniz ile sağlıklı ve uyumlu bir ilişkiniz varsa bebek yapmak doğru bir karar olabilir.

Ne yapsak, kardeşini kıskanmasını engelleyemiyoruz!

Soru: 8 yaşındaki oğlum kardeşiyle sürekli savaş halinde. Ne yapsak onu kıskanmasını engelleyemiyoruz. Ne yapabiliriz?
Cevap: Kardeşe yönelik olumsuz duyguları reddedip ele almamak yerine, onları kabul edin, tanıyın. Çocukların istedikleri fakat gerçekte varolmayan bir durumu onlara hayal dünyasında sunun. Duyguları sözcüklerle ifade edin. Uygun olmayan kıyaslamalardan kaçının. Çocuklara eşit şekilde davranmanıza gerek yoktur. Her birine ayrı ayrı, kendi gereksinim ve kişilik özelliklerine uygun bir biçimde davranılması gerekir. Eşitlik duygusundan çok adalet duygusu geliştirilmelidir. Her çocuğa ayrı ama eşit sevgi duyduğunuzu gösterin. Ve sevginizi çocuğunuzla oyun oynayarak gösterin. İki kardeş kavga etmişse kızıp bağırmak yerine olayla ilgili duygu belirtin. Ve onları anlamaya ve sorunu çözmeye çalışın.

Babam, kendisine zarar vereceğimizi düşünüyor!

Soru: Babam 75 yaşında yalnız yaşıyor. Geçenlerde evine gittiğimde hiçbir neden yokken bana bağırmaya başladı. Benim ve ablamın ona zarar vereceğini söyleyip durdu. Ne yapacağımı şaşırdım.
Cevap: Babanızı önce bir nöroloji uzmanına götürünüz. Yaş ilerledikçe birtakım sıkıntılar çıkabilir. Bu sıkıntılar nöroloji ile ilgili olabileceği gibi psikiyatri ile ilgili de olabilir. önce nörolojik tetkiklerinin yapılmasını öneririm.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA