• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Ege kıyılarında iki gün

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2011, 00:00
İstanbul'daki 'kalkan balığı' ziyafetinden sonra İzmir'de 'granyoz balığı' düşünürken kendimi Bodrum'da buldum. Meşhur Ayandon fırtınası günü. Ciddi bir afet yaşandı. İskemleler uçuyor, arabalar sürükleniyor, yollar açılıyor... Hepsini yaşadım.
Hayri Abi'mle (Yazıcı) Bodrum'daki yeni projesi için buluştuk. Şehir merkezine ulaşabildik. Biraz diner gibi oldu ki, yeni açılan adı eski bir balıkçıya adeta sığındık. İyi ki sığınmışız. Bodrum Marina'sının karşısında 'Akvaryum' diye bir restoran.

AKVARYUM'DA
1990'da Gümüşlük, 2008'de Yalıkavak'ta, 2011'de de Marina'da açılmış. Güveçte peynirli patlıcanı, dil balığını, gemici usulü orfoz çorbayı, sinarit tandırını ne diyeyim tüm menüsünü tavsiye ederim. Çok kısa zaman önce açılmasına rağmen ağzına kadar doluydu. Fırtına gecesi üstelik. Konuklarından bazıları, Prof. Aydın Ayaydın, Hayri Yazıcı, Saffet Cebi, Abdulrahim Albayrak, Zülfü Livaneli, Mesut Yılmaz, Cengiz Abazoğlu, Adnan Polat, Pınar Altuğ, Sadri Şener, Nebahat Çehre, Mehmet Barlas, Gani Müjde, Ata Demirer, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Gencay Gürün, Yıldız Kenter, Ozan Doğulu... Daha sayayım mı?... Biz bir yeri tavsiye ettik mi tavsiye edilecek mekandır. Sadece yemek yedikse ve işte o kadarsa, güvenmezsek gidin demeyiz, Bodrumda iyi balık için en iyi mekanlardan önde gideni 'Akvaryum'.

MİRAÇ'IN MENÜSÜ

Böyle veda olmaz
Zaten hepimizin çok sevdiği Defne, Böyle Dans Olmaz ile bir kez daha Türkiye'nin en sevdiği kızlardan biri olduğunu gösterdi. Dün sabah hepiniz gibi ben de çok üzüldüm haberi duyunca. Çok sevdiğim annesi Hatice'ye, eşine ve biricik oğlu Can Kılıç'a Allah'tan sabır diliyorum. Her zaman kalbimizde kalacaksın, rahat uyu Defn
e...
Şık bir restoranı aratmayacak bir yemeği de dün gece Alsancaklılar'ın yakından tanıdığı Miraç'ımın evinde yedik. Miraç'ı Gül Sokak'taki butiğinden bilirsiniz. Satışa sunduğu tüm kıyafet ve aksesuvarlar, Milano, Paris'ten gelme değil sadece, kendi seçtiği en son çıkan ürünlerdir. Miraç'ın butiğine girip de alacak bir şey bulmamanıza imkan yoktur. Geçen hafta beraber gittiğim çok ünlü bir arkadaşım butik'te bir konuşmaya şahit oldu, cevabı da verdi. Bir hanım 'Bunun aynısını çok daha iyi bir fiyata aldım, nasıl olur?' deyince, alışveriş erbabı arkadaşım, 'Maalesef, tüm mutlulukları uzaklarda ararız. Yanıbaşımıza bakmak hakaret gelir.' deyiverdi. Pek de doğru demiş, bu hepimiz için geçerli. Gelelim Miraç'ın akşam yemeğine. O pek şık evinde, o ne masa düzeni, o ne havyarlı yumurtalar, deniz mahsullü güveçler, ahtapot yemekleri, 5 peynirli mantarlar, portakal ve avokadolu salatalar... Tek kelime ile yıkılıyordu... Yanındaki kuki ve çikolatalı kahve servisleri cabası.

YOK BÖYLE DANS
Bu güzelliklerin üzerine benim yegane takip ettiğim iki TV programından biri dans yarışması olanı yayına başlayınca kaymaklı kadayıf oldu bana. Geçen hafta yaşadığım şoku biraz atlattım bu hafta. Belki balet değilim ama danstan, en azından sahne görüntüsünden anlar sayılırım, hala bizim animasyonlardan bahsedildigine göre. 'Lord of the dance'ı, 'Chicago' müzikalinin o görkemli danslarını daha bir çok önemli gösterileri en ciddi şekilde tatil köylerinde sunan biri olarak azıcık anladığımı düşününce bunları yazmak geldi içimden. Evet, raiting çok önemli TV'de. Ama bunu da unutmamak lazım kimsenin hakkı yenmemeli. Evet, çok mühim bir takımımızın çok sevilen bir genci olabilir ama, elenen milli yüzücümüzden de mi iyi idi ki geçen hafta birinci seçilen, O güzel dans eden, harikalar yaratan ve elenen kızımıza ayıp olmadı mi. Evet geldiğinden bu yana çok yol katedebilir insanlar ama bu başkalarının haklarını yemelerini gerektimez. Bence çok yol kateden bir Eda Taşpınar kaldı, gittikçe cidden iyi gelişme gosterenlerden en önde olanı. Diğeri güzel değil çok güzel olan (kendi ve dansı) kızımız her haftaki gibi yerli yerinde. Anlamadığım bir şey var jüride en çok tanıdığım ve her şeyi ile çok beğendiğim arkadaşımın herkese fazla puan verirken favori (bence hangi ülkede olursa olsun favori olacak) olan bu kızımıza neden hakketmeyenlere fazla puan verirken, hak edene 1 eksik puan vermesi. Bu arada TV programlarının kralı Acun ılıcalı'yı, tüm jüriyi, dekor ve bilhassa kostüm tasarımcılarını tebrik etmek geldi içimden... Temennim bu tarz programların devamı...

KÜÇÜK MİLANO
Erkek giyimde şık, kaliteli, güncel, sade ve ehven fiyatlarda bir dükkan. İnanın yurt dışından alınanların çoğuna taş çıkaracak ve fiyatı ile mukayese bile kabul edilmeyecek bir dükkan var Gül Sokak'ta. İstanbul'da Nişantaşı'ndaki mağazasıyla aynı anda, aynı çeşitte malını sergileyen bu mağaza'ya mutlak uğrayın derim. Eminim, içeri girmedi iseniz bana çok hak vereceksiniz. RCR... Harika bir servis ve tekrar ediyorum çok kaliteli ve güncel koleksiyonu ciddi ucuz bu günlerde... Şık kazakları, pantalonlari haricinde mont ve paltoları görülmeye değer. Tabii ki siyah, gri, bordo başta olmak üzere küçük bir Milano.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA