• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Somonlu mercimek çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28 Şubat 2012

10 bardak su
1.5 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates
2 soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta Sarısı
1 bardak süt
Tuz, kırmızıbiber
Krep için:
1 adet yumurta
1/4 su bardağı Un
150 ml süt
1 çorba kaşığı erimiş margarin
2 dilim somon füme
2 yaprak roka
Tuz

Somonlu mercimek çorbası için ilk olarak mercimeği iyice yıkayalım. Patatesi soyup, rendeleyelim. Soğanı da rendeleyelim. Tavaya koyduğumuz margarinde pembeleştirelim ve üzerine unu katıp kavurmaya devam edelim. Suyu, mercimeği ve patatesi de una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım. Daha sonra tüm malzemeleri tel süzgeçten geçirelim. Öte yandan yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım. Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım. Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım. Mercimek çorbasını hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve birlikte servis yapacağımız krebi hazırlayalım. Yumurta, un, tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim. Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım. Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Ayva helvası

5 bardak ayva püresi
5 bardak şeker
Kırmızı toz gıda boyası
Üzerini süslemek için :
Hindistan cevizi, badem ya da kaymak

Ayva helvası için ilk olarak ayva püresini hazırlayın. Ayva püresi için ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın ve üzerine çıkana kadar su ilave edip ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişirdikten sonra süzüp ılınmalarını bekleyin. Ilınan ayvaları blendırdan geçirip püre haline getirin. Elde ettiğiniz bu pürenin 5 bardağını derin bir tencereye alın. Üzerine 5 bardak da toz şeker koyun. Çay kaşığının ucu ile toz gıda boyasını da ekleyip, suyunu çekene kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Suyunu iyice çekip koyu bir kıvam aldıktan sonra bir borcama aktarın. İyice soğuduktan sonra üzerini süsleyip baklava diliminden biraz daha büyük yahut istediğiniz şekillerde dilimler kesin. Üzerine hindistan cevizi, kaymak ya da badem eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.