1.5 kg levrek 500 gram zeytinyağ
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
6 adet yumurta
2 adet limon
Mayonez
4 adet patates
1 adet yeşil salata
150 gram siyah zeytin
2 demet kırmızı turp
250 gram salatalık turşusu
Mayonezli levrek tarifi için ilk olarak balıkları iyice temizleyelim. Yıkadıktan sonra bir tencereye balıkların üzerini örtecek kadar kaynar su, defne yaprağı, tuz, tane karabiber, maydanoz kökü, yarım limonun suyu ve kabuğunu ilave edelim ve 30 dakika kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alalım. Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarıp etlerini ufak parçalara ayıralım. Öte yandan patatesleri haşlayıp, küp küp doğrayalım. Taze soğanın beyaz kısmı ince ince kıyalım. Salatalık turşusunu karelere bölüp, maydanoz ve dereotunu kıyalım ve hepsini mayonezin yarısına tuzla birlikte karıştıralım. Servis tabağına yerleştirelim. Kalan mayonezin bir kısmı ile üzerini kapatalım. Arzuya göre pişmiş yumurta, turp, zeytin, turşu ve mayonezin geri kalanı servis yapın. Afiyet olsun.
Havuçlu kurabiye
2 adet yumurta
125 gram Orkide margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Alabildiği kadar nişasta
İç harcı için:
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için:
Marmelat
Havuçlu kurabiye için karıştırma kabına yumurtayı kırın. Yumuşamış margarini koyup karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, pudra şekerini, unu, alabildiği kadar nişastayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Nemli bir bez serip dinlendirin. İç harcı için havucu soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, üzerine tarçın ve hindistan cevizi ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Tam ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Bunu yaparken hamurları bir noktada buluşturup yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine, hamurların kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. İç harcı hamurun miktarına göre paylaştırın. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri dilerseniz herhangi bir marmelat çeşidine de batırabilir ya da üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
