• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Mantarlı kebap

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24 Şubat 2012
Yarım kilo dana eti
250 gram mantar
4 adet patates
Yarım su bardağı su
2 adet domates
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşıgı margarin
Kekik, sumak, pulbiber, karabiber, tuz

Mantarlı kebap için dana etlerini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım ve doğradığımız etleri yarım su bardağı su koyduğumuz düdüklü tencerede pişirelim. Mantarlarımızı da çok küçük olmayacak şekilde dilimleyelim ve ayrı bir tencerenin içine atıp onları da kend, suyuyla pişirmeye başlayalım. Mantarlar piştikten sonra üzerine salça, margarin ve rendelenmiş domates ile tüm baharatlarımızı tencereye ilave edelim ve bu malzemeleri karıştırıp tencerenin altını kapatalım. Diğer yandan patatesleri soyup halka halka doğrayarak kızartalım. Bu arada düdüklü tencerede pişmeye bıraktığımız eti alıp mantarlı karışımın içine atıp tekrardan ocağın altını kısarak soteleyelim. Daha sonra kızaran patates dilimlerini derin ve geniş bir borcamın tabanına dizelim. Sonra üstüne etimizi yayalım ve kebabın en üst katına da yoğurdu, tüm yemeğin üstünü kaplayacak şekilde dökelim. Salçalı sos ve naneyle süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Sucuklu volovan

8 adet milföy
Çeyrek kangal sucuk
3 adet sosis
2 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı Orkide margarin
1 adet yumurta
Sarımsak tozu, kekik, susam, çörekotu, tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri

Sucuklu volovan için öncelikle milföylerin kenarlarını bir rulet yardımıyla kesin. Ardından dördünün ortasından yine ruletle dört kare kesin. Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Ortası kare kesilmiş bir milföyün altına yumurta beyazı sürüp, kesilmemiş, bütün haldeki milföylerden birinin üzerine yapıştırın. Daha sonra en üstüne yumurta sarısı sürün. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayın. Üzerine susam ve çörekotu serpin. 180 dereceli fırında milföyler kabarana ve hafifçe kızarana dek pişirin. Bu arada ayrı bir yerde margarini eritin. Küçük doğranmış sucukları ve küp doğranmış sosisleri yağda soteleyin. Üzerine ketçabı ilave edin. Ardından tuz ve sarımsak tozunu da ilave edin. Çok az sıcak su katarak pişirin. Fırından aldığınız volovanlara sucuklu harcı paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında iki dakika tuttuktan sonra sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.