• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Satır köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05 Mart 2012
300 g kuzu eti
50 g kuyruk yağı
2 adet yeşil biber
3 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon
1 kase bombay fasulye
1 kırmızı soğan
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 tutam maydanoz
Limon, zeytinyağı
Zeytin
Kuşkonmaz

Piyazlı satır köftesinin ön hazırlığı olarak kuzu etini ve kuyruk yağını doğrama tahtasına alalım ve satırla ince ince kıyalım. Yeşil biberleri, soğanları ve sarımsakları da ince ince doğrayalım. Hepsini bir karıştırma kabına alalım ve tuzunu, karabiberini, kimyonunu attıktan sonra elimizle iyice yoğuralım. Yoğurduktan sonra karışımı dolapta dinlendirelim. Dinlenme süresinde sonra karışımı elimizi suya batıralım ve köftelerimizi yuvarlayarak bir tabağa dizelim. Piyazı hazırlamak için; haşlanmış fasulyeyi karıştırma kabına alalım. Soğanı, biberleri, maydanozu doğrayalım. Hepsini karıştırma kabına alalım. Üzerine zeytin atalım. Zeytinyağını ve limonunu da ilave edip karıştıralım. Kuşkonmazları ızgarada pişirelim. Ardından köfteleri de pişirelim. Servis tabağına önce piyazı alalım. Kenarlara kuşkonmazı koyalım. Son olarak da köfteleri en üste dizerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli brovni


2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
50 gram sütlü çikolata
1 çay kaşığı toz vanilya
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı Orkide margarin
1 tutam tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı iri ceviz
Üzeri için:
1/4 su bardağı Orkide margarin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tutam tuz
3 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
50 gram çikolata

Ön hazırlık olarak yumurtaları, bir kapta koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Toz şekeri, yavaş yavaş karıştırarak içine ekleyin. Ardından erimiş sütlü çikolata ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Üzerine unu, tuz ve kabartma tozuyla birlikte eleyin. Hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Erimiş margarini ve dövülmüş cevizi de hamura ekleyin. Hazırladığınız bu hamuru önceden yağlanmış 20x20 santimlik kalıba dökün. Üzerine iri dövülmüş cevizi serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkarınca bekletmeden keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin ve soğumaya bırakın. Küçük bir tavada margarini eritin, içine pudra şekeri, kakao, toz vanilya ve bir tutam tuz katın. Ayrı bir yerde benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da katın. Malzemenin birbirine karışmasını sağlayıp, ocağı kapatın. 1-2 dakika karıştırarak ılık, dilimlenmiş brovnilerin üzerine dökün. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.