• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patatesli tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04 Mart 2012
6 adet tavuk butu
1 kg büyük boy patates
2 adet domates
4 adet kırmızı dolmalık biber
4 adet yeşil dolmalık biber
1 paket tavuk bulyon
Karabiber, kırmızı toz biber

Fırında pişen patatesli tavuk yemeği için öncelikle tavuk butlarını iyice temizleyelim. Butların uç noktalarındaki tüyleri de iyice temizledikten sonra fırına girebilecek büyüklükte derin bir tepsiye yerleştirelim. Diğer yandan patatesleri arzu ettiğimiz şekilde doğrayalım ve onları da tavuk butlarının yanına yerleştirelim. Yemeğe koyacağımız tüm taze biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra onları da isteğe göre doğrayıp butların yanına yerleştirelim. Domatesleri de yuvarlak şekilde kestikten sonra tüm tepsinin üzerini kaplayacak şekilde yemeğin üstüne yerleştirelim. En üste de bir tutam tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serpelim. Son olarak da yemeğin yağını ekleyelim. Hazırladığımız tepsiyi önceden yüksek derecede ısıtılmış fırına koyalım. Daha sonra ısıyı 150-200 dereceye getirelim ve fırında pişmeye bırakalım. Yemek, suyunu salıncaya kadar pişirelim. Üstü kızardıktan sonra da tepsiyi fırından alalım. Afiyet olsun.

Bülbül konağı


1 adet yumurta
1 paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 limon

Bülbül konağı için ilk olarak şerbeti hazırlayıp soğutun. Geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvı yağı koyun. Karışımın üzerine azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklara ise birer yarım ceviz içi yerleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ise üzerine soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.