• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Peynirli kabak

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2012, 00:00
4 büyük boy kabak
3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
150 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz
2 yumurta

Peynirli kabak için kabakların kafa kısımlarını kesip soymadan yıkayalım. Dikey olarak ortadan ikiye bölelim ve içlerini oyalım. Bir tencereye su, bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuz koyalım. Kabakları da tencereye koyup harlı ateşin üstüne yerleştirelim. Kaynadıktan 5 dakika sonra tencereyi ateşten alalım ve kabakları bir süzgece koyarak bekletelim. Diğer yandan beyaz peynirin üzerine zeytinyağını dökelim ve çatalla iyice ezelim. Yoğurdu ilave edelim. İnce kıyılmış dereotu ve pulbiberi ekleyelim. İyice karıştırıp pürüzsüz hale gelmesini sağlayalım. Karışımın içerisine 1 yumurta kıralım ve karıştırarak krema kıvamına getirelim. Hazırladığımız bu harcı kabakların içlerine dolduralım ve içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz fırın kabına yan yana dizelim. Kabakların üzerine, sulandırarak çatalla çırptığımız yumurta sarısını sürelim. Fırın kabını, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım. Kabakların üzeri iyice kızarınca kabı fırından alalım ve servis tabağına aldığımız kabakları, dereotu ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Mayalı poğaça

1 tatlı kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
İçine:
Yarım demet maydanoz
200 g beyaz peynir
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Çörekotu ve susam

Mayalı poğaça için sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Elinizin dayanabileceği ısıya geldiğinde suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini bir bezle örtün. 20 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru yaklaşık 50 dakika bekletin. Bu arada hamur yaklaşık iki katına çıkacaktır. Kabaran hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın. İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin ve çörekotu ile susamı serpin. Bu şekilde 20 dakika beklettikten sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA