• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Kabak dolması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.06.2012, 00:00
1 kg yeşil kabak
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karışık baharat
3 adet domates
2 bardak pirinç
50 gr ufalanmış kuru ekmek
Çeşitli otlar

Kabak dolması için ilk olarak her kabağı uzunlamasına ikiye bölelim. Kabakların ortasındaki etli kısmı çıkartalım. Çıkardığımız kısımları ince ince kıyalım. Soğan ve sarmısağı soyduktan sonra ince ince doğrayalım. Teflon bir tavada zeytinyağını kızdıralım. Doğranmış kabak içini, soğanı, sarımsağı ve arzu ettiğiniz baharatları birlikte sote edelim. Tavayı yaklaşık 5 dakika ateşte tutalım. Diğer yandan pirinci yıkayıp haşlayalım. Daha sonra iyice süzüp, domatesle birlikte tavaya alalım ve 10 dakika kadar pişirelim. Önceden ortasını boşalttığımız kabakların içine hazırlamış olduğumuz pirinçli karışımdan koyalım. Dilerseniz biraz çedar peynirini ve ufaladığımız kuru ekmekleri serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırında 25 dakika kadar pişirelim Dilediğimiz çeşitli otlarla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Boşnak tatlısı

3 adet yumurtanın sarısı
1 paket margarin
1 tutam tuz
Alabildiğince un
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Hindistan cevizi
İçine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Yumurta sarılarıyla, eritip soğuttuğunuz margarini bir kaba alın. Üzerine bir tutam tuz ilave edin. Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdikten sonra hamuru hafif yassılaştırın. Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştırın. Bu karışımdan, yassılaştırdığınız hamurun içine bir miktar koyun ve kenarlarını bükerek kapatın. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin ve üzerine 1 yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirin. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatın. Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edin ve ılınmasını sağlayın. Fırından çıkardığınız tatlıları ılıtın ve ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlıları servis tabağına alın, üzerine hindistancevizi serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA